Μέλη της εβραϊκής κοινότητας στο Newsbomb.gr: Με τις πλάτες του Ιράν, η Xαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ

Σε συναγερμό βρίσκεται το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίθεση που δέχτηκε το Ισραήλ, ενώ ήδη οι νεκροί ανέρχονται σε πολλούς δεκάδες.

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε σθεναρά την επίθεση από τη Xαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ. Η Παλαιστινιακή Αρχή πιστεύεται ότι συμμετείχε στην επίθεση καθώς Παλαιστίνιοι με αστυνομική στολή εθεάθησαν να συμμετέχουν σε μαζικές δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών.

Μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα που μίλησαν στο newsbomb.gr λένε ότι «αυτός δεν είναι μόνο ένας πόλεμος αλλά μια θηριωδία που διαπράχθηκε εναντίον των Εβραίων»,κι ότι αυτό «φέρνει στη μνήμη των Ναζί SS και τη Νεολαία Χίτλερ, καταστρέφοντας εβραϊκά σπίτια και μαζικές δολοφονίες Εβραίων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο και έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε μέσο. Πολλοί μιλάνε για τον αντισημιτισμό και πώς πρέπει να τον πολεμήσουμε. Εδώ είναι η ευκαιρία για κάθε κυβέρνηση να δείξει τη δέσμευσή της στο Ισραήλ εάν είναι πραγματικά ενάντια στον αντισημιτισμό. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ο πυροβολισμός από τους Παλαιστίνιους, τους απογόνους των Ναζί για να αναζωπυρώσουν το μίσος εναντίον των Εβραίων. Αυτή είναι μια πρόσκληση για επανέναρξη του Ολοκαυτώματος, και αν η Δύση δεν κάνει τίποτα, τότε τα χέρια της Ευρώπης θα βρεθούν ξανά στο εβραϊκό αίμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από παλαιότερο ιστορικό προηγούμενο, όποτε η Χαμάς εξαπέλυε παρόμοιες επιθέσεις, δημιουργούσε τη βάση για να επιτεθεί στη Φατάχ. Για να επιβιώσει ο Αμπάς, δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταδικάσει τη Χαμας και να συνεργαστεί με το Ισραήλ για να σπρώξει τη Χαμάς πίσω στη Γάζα.

Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο εξωτερικών και για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές από τους λίγους Ελληνες πολίτες που ζούνε εκεί ότι χρειάζονται βοήθεια.