Θεοδωράκης: Στόχος του «Ποταμιού» να γίνει ρυθμιστής

Στους λόγους που τον οδήγησαν στην πολιτική, αλλά και στα σχέδιά του αν το εγχείρημα του «Ποταμιού» δεν αποδώσει, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Θεοδωράκης: Στόχος του «Ποταμιού» να γίνει ρυθμιστής
2'

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», παρομοίασε την Ελλάδα με ναυάγιο, στο οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που το προξένησαν, μελετούν τη «συμπεριφορά των ναυαγών», ενώ από την άλλη, ο «αριστερός λαϊκισμός», λέει στο ναυαγό «μείνε εκεί, θα ψηφίσω ένα νόμο και θα γίνεις από ναυαγός καπεταναίος».

Δεν είμαστε ούτε με το αριστερό, ούτε με το δεξί λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι φιλοδοξεί το κόμμα του να γίνει «ρυθμιστής», προκειμένου να «αναγκάσει» τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά».

Ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε πως υπερασπίζεται τις αξίες της Αριστεράς, αλλά τους έχει προσθέσει «λογική, γνώση, ρεαλισμό». Μάλιστα σημείωσε πως αυτά που ο ίδιος λέει, προσιδιάζουν στις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

«Εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος με 3% και 5% όχι για μένα αλλά για τις ανάγκες που έχει η χώρα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε χρόνο να πούμε ότι τώρα θα πάρουμε 3%. Η αίσθησή μου είναι ότι τώρα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη δημοσιογραφία, αν το εγχείρημα του Ποταμιού δεν πάει καλά, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές περί συγγένειάς του με την Δάφνη Σημίτη σημείωσε: «Παραξενεύομαι που δεν μου έχουν βρει καμία ρίζα με τον Μητσοτάκη. Στη χώρα της φαντασίας υπάρχουν όλες οι ρίζες».

Απαντώντας σε ερώτηση περί κυβερνητικών συνεργασιών, ανακοίνωσε πως μετά τις ευρωεκλογές το Ποτάμι θα θέσει 20 ζητήματα στα άλλα κόμματα και από τις απαντήσεις τους θα κριθεί με ποια μπορούν να προχωρήσουν.

Σχολιάζοντας τη θέση που εξέφρασε ο Λάκης Λαζόπουλος ότι «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης ανέφερε ότι δεν έχει πρόβλημα με τη σάτιρα, έστρεψε πάντως τα πυρά του στον κ. Λαζόπουλο με αφορμή το «όχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Όταν θεωρείς ότι η χώρα σου είναι υπό κατοχή, ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση δεν μπορείς να λες στο τέλος "αλλά έχω ένα συμβόλαιο και θα συνεισφέρω μετά"», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ένα από τα δύο είναι απάτη».

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης στους FT: Η Ελλάδα θέλει λογικές λύσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή