Χρυσή Αυγή: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη των στελεχών της
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, και οι ένοχοι βρίσκονταν κάτω από διακριτική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται να υπάρξουν μικρές ομάδες συλλήψεων στα μέρη όπου βρίσκονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως μετέδωσε το Open. Όταν το δικαστήριο καταλήξει στο ότι πρέπει να συλληφθούν τότε το τμήμα Αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής θα πρέπει να αναλάβει δράση σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Η διαδικασία των συλλήψεων θα είναι ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, επτά πρώην βουλευτές της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Ρουπακιάς, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φυσσά, ζητά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά ζητούν για τους καταδικασθέντες οι συνήγοροί τους
Με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε η διαδικασία στο δικαστήριο.
Πρώτη αγόρευση ήταν αυτή για τον πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με τον συνήγορο να ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Όπως ανέφερε ο συνήγορος «πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν».
Εκ μέρους του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά αυτό της ελαφρυντικής περίστασης που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.
Αντίστοιχα ελαφρυντικά ζήτησε και ο Γιώργος Γερμενής. Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοση των κατηγοριών το 2012. Σύμφωνα με τη συνήγορο, ο εντολέας του «τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» και προσέθεσε πως ο πρώην βουλευτής νυχθημερόν ασχολούνταν με το κοινοβουλευτικό του έργο και είχε άριστη διαγωγή.
Ο Αντώνης Γρέγος αιτήθηκε την αναγνώριση του σύννομου βίου καθώς και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.«Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση» υποστήριξε ο συνήγορος της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».
Από την πλευρά του, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.
«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Τι δείχνει η ιστορική απόφαση για το «διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή»