Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς ανατίναξαν βενζινάδικο για να εκδικηθούν για καυγά σε μπαρ

Βίντεο-ντοκουμέντο από την έκρηξη που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε βενζινάδικο στο Σταθμό Λαρίσης, υπόθεση την οποία χειρίστηκε η Δίωξη Εκβιαστών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Στο βίντεο απεικονίζονται οι δύο φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, οι οποίοι επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Όπως καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας, φοράνε κράνη, μαύρα τζάκετ και δρουν επαγγελματικά.

Ο συνεπιβάτης της μηχανής αποβιβάζεται και τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας τον περιμένει σε ετοιμότητα, μέχρι που τον παραλαμβάνει και εξαφανίζονται. Ακολουθεί έκρηξη.

Για την υπόθεση η Δίωξη Εκβιαστών έκανε εφτά συλλήψεις. Οι τρεις από τους συλληφθέντες είχαν ποινικό παρελθόν.

Ο πρώτος είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπή και άλλα αδικήματα. Ο δεύτερος για ναρκωτικά, κατοχή εκρηκτικών υλών, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη ειρήνης, εξύβριση και άλλα αδικήματα. Ο τρίτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπή, πλαστογραφία, παράνομη οπλοκατοχή, φθορά ξένης περιουσίας και άλλα αδικήματα.

Πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τις συλλήψεις, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αφού προμηθεύτηκαν εκρηκτική ύλη, κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησαν και πυροδότησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στο βενζινάδικο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι δύο βομβιστές έκρυψαν τη μοτοσικλέτα με τη βοήθεια συνεργών τους σε άλλο βενζινάδικο. Στη συνέχεια, δύο άτομα (που συμπεριλαμβάνονται στους συλληφθέντες και εργάζονταν στο πρατήριο), ανέλαβαν να σβήσουν από το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του βενζινάδικου (του δεύτερου πρατηρίου, όπου έκρυψαν τη μηχανή) τα πλάνα με τους δράστες. Αυτό που δεν υπολόγιζαν ήταν τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έκαναν ανάκτηση δεδομένων και ανέσυραν τις εικόνες.

Όσον αφορά στο κίνητρο για την επίθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο φερόμενος ως εντολέας της βομβιστικής ενέργειας είχε πάει σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας όπου εργαζόταν μια φίλη του.

Εκεί ήρθε αρχικά σε λεκτική αντιπαράθεση με μια παρέα ατόμων που πείραζαν την φίλη του. Λόγο στο λόγο ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ορισμένοι από την συγκεκριμένη παρέα να βγάλουν όπλα και να αρχίσουν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς πυροβόλησε στα πόδια και στην λεκάνη τον 40χρονο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου μάλιστα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο και τον ρώτησαν ποιος τον πυροβόλησε, αρνήθηκε να πει την αλήθεια και υποστήριξε πως περνούσε από μια πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκείνη την ώρα ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από αδέσποτες σφαίρες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν και άρχισαν μυστικά να ερευνούν την υπόθεση.

Τον Δεκέμβριο πλέον και ενώ ο 40χρονος είχε συνέλθει από την περιπέτεια του, φέρεται να επικοινώνησε με έναν φίλο του, ο οποίος κατά το παρελθόν τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ και άρπαζε τα χρήματα, προκειμένου να τον βοηθήσει, λόγω των… γνώσεων του στο «αντικείμενο», να τινάξει στον αέρα το βενζινάδικο που διατηρεί στο σταθμό Λαρίσης ο άνθρωπος που φέρεται να τον είχε πυροβολήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απάτη-μαμούθ 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Συνελήφθησαν γιατροί και ιδιοκτήτρια γηροκομείου