Αλεξάντερ Σολόνικ: Έτσι εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Ρώσου εκτελεστή - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Αλεξάντερ Σολόνικ: Πώς Interpol, Κυπριακή και Ελληνική Αστυνομία συνεργάστηκαν για να καταφέρουν να συλλάβουν τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του διαβόητου Ρώσου μαφιόζου - H ζωή του «Superkiller» όπως τον χαρακτήριζαν

Αλεξάντερ Σολόνικ: Έτσι εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Ρώσου εκτελεστή - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr
Ο Αλεξάντερ Σολόνικ είχε το προσωνύμιο «Superkiller»
8'

Η ζωή του θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία. Η δολοφονία του έφερε τότε την ΕΛ.ΑΣ. μπροστά στον πόλεμο της ρωσικής μαφίας με το όνομά του πάντα κυκλωμένο: Αλεξάντερ Σολόνικ.

Τον Φεβρουάριο του 1997, η σορός του διαβόητου Ρώσου εκτελεστή εντοπίστηκε στη Βαρυμπόμπη. Περασμένο, γύρω από τον λαιμό του, ένα καλώδιο, δείγμα του μίσους των δολοφόνων του «Μέγα Αλέξανδρου» της ρωσικής μαφίας. Δεν τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα. Ήθελαν να υποφέρει μέχρι την τελευταία του πνοή...

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί διαμελισμένη η σορός της Σβετλάνα Κότοβα,γνωστό μοντέλο της Ρωσίας η οποία είχε κερδίσει και τον τίτλο Μις Ρωσία το 1996 και ήταν η σύντροφος του Σολόνικ. Η σορός της βρέθηκε 300 μέτρα απο τη βίλα του Ρώσου εκτελεστή στο λαγονήσι μέσα σε ένα σακ βουαγιάζ.

Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2022. Η πτήση από την Λάρνακα έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ένας 48χρονος άνδρας, Έλληνας υπήκοος, γεωργιανής καταγωγής, βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από την Μεγαλόνησο. Το κουβάρι για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αλεξάντερ Σολόνικ ξετυλίγεται.

Ο 48χρονος τα τελευταία χρόνια είχε βρει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr καταφύγιο στην Κύπρο. Το παράρτημα της Interpol στο «νησί της Αφροδίτης» κάτω από άκρα μυστικότητα τον εντόπισε και ειδοποίησε άμεσα τις κυπριακές Αρχές, οι οποίες με την σειρά τους ειδοποίησαν τις Ελληνικές.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Κύπριοι και Έλληνες αξιωματούχοι αποφάσισαν να γίνει η σύλληψη του 48χρονου, ο οποίος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Σολόνικ όσο και μιας ακόμη, στην χώρα μας και όχι στην Κύπρο ώστε να μην υπάρχουν οι διαδικασίες έκδοσής του.

Έτσι, κάτω από άκρα μυστικότητα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. εκτελέστηκε άρτια και ο άνθρωπος ο οποίος το 1997 έδωσε την εντολή της δολοφονίας της πιο... βαριάς μετοχής του ρωσικού υποκόσμου, βρίσκεται υπό κράτηση.

Ποιος ήταν ο Αλεξάντερ Σολονίκ, ο θρυλικός Ρώσος εκτελεστής

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960 στα Ουράλια Όρη της τότε Σοβιετικής Ένωσης, δείχνει από μικρός την κλήση του στις πολεμικές τέχνες, αλλά και στα γράμματα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα στην Ανατολική Γερμανία και αμέσως μετά εισάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Μόσχας. Επισήμως εκδιώχθηκε λόγω άσκησης υπερβολικής βίας στους ενόχους...

Ο Αλεξάντερ θα επιστρέψει στο πατρικό του και θα πιάσει δουλειά στο τοπικό γραφείο κηδειών. Παντρεύεται, αποκτά μια κόρη αλλά σύντομα θα πάρει διαζύγιο.

Ο Σολόνικ θα ξαναπαντρευτεί μια άλλη γυναίκα με την οποία θα απόκτησει ένα γιο, και το 1987 θα κατηγορηθεί για βιασμό και θα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση. Κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησης με τη σύζυγό του πριν από την φυλάκιση του, ο Σολόνικ θα δραπετεύσει πηδώντας από το δεύτερο όροφο του κτιρίου. Μετά από αρκετούς μήνες θα συλληφθεί 120 μίλια (190 χιλιόμετρα) βόρεια του Kουργκάν, και θα επιστρέψει πάλι στη φυλακή.

Στη φυλακή αρχικά ήταν να πάει στην απομόνωση, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε να εκτίσει την ποινή φυλάκισης του μαζί με τους άλλους κρατουμένους. Όταν έγινε γνωστό στους άλλους κρατουμένους ότι ο Σολόνικ είχε εργαστεί για την αστυνομία μπήκε στο στόχαστρο τους και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση. Μετά από δύο χρόνια στη φυλακή ο Σολόνικ θα δραπετεύσει ξανά.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια άλλη εκδοχή που αναφέρει πως ο Αλεξάντερ Σολόνικ εντάχθηκε στους κόλπους της KGB, ως μέλος ελίτ ομάδας σοβιετικών καταδρομέων που αναλαμβάνει παράτολμες αποστολές σε μία «σκοτεινή» πολιτικά περίοδο και η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης τον οδήγησε στην παρανομία, όπως εκατοντάδες ακόμη εκπαιδευμένους δολοφόνους...

Ο Σολόνικ μετά την απόδραση του θα επιστρέψει στο Κουργκάν και θα γίνει αμέσως μέλος της τοπικής μαφίας, πιάνοντας το όπλο ως πληρωμένος εκτελεστής. Μια από τις πρώτες δουλειές του ήταν ο «Νονός» αντίπαλης συμμορίας, και τον οποίο θα δολοφονήσει το 1990. Μετά αυτήν την δολοφονία ο Σολόνικ θα πάει στη Μόσχα με άλλα μέλη της συμμορίας του Κουργκάν για να βρουν δουλειά. Το 1992, ο Σολόνικ θα δολοφονήσει τον Βίκτορ Νικιφόροβ, και έξι μήνες αργότερα θα δολοφόνησει έναν άλλον σημαντικό Νονό. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο Βαλερί Ντλουγκάτζ, την ώρα που διασκέδαζε σε ένα κατάμεστο κλαμπ, περιτριγυρισμένος από αρκετούς σωματοφυλακές του και χωρίς να τραυματιστεί κανένα τρίτο πρόσωπο.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Αλεξάντερ Σολόνικ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος εκτελεστής της Ρώσικης μαφίας και θα αποκτήσει το προσωνύμιο «Μέγας Αλέξανδρος».Ο Σολόνικ δεν θα διστάζει να σκοτώσει έναντι αδράς αμοιβής, τους πιο ισχυρούς Νονούς της εποχής. Ταυτοχρόνως, όμως θα μπει και στο στοχάστρο της μοσχοβίτικης αστυνομίας και όλοι ήθελαν να τον συλλάβουν. Τελικά θα τα καταφέρουν σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση σε μια παμπ, αφού όμως θα υπάρξει συμπλοκή, με τον Σαλόνικ να βγάζει ένα μικρό αυτόματό πιστόλι και να πυροβολεί μερικούς αστυνομικούς.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά και ο Σολόνικ, παρ’όλα αυτά κατάφερε να διαφύγει. Θα τον πιάσουν λίγο αργότερα την ίδια μέρα και πριν οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή, περνά από το νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε καρφωθεί στο νεφρό. Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Μόσχας «Κέντρο Κράτησης 1», το 1995 θα κατάφερει να αποδράσει και πάλι έπειτα από οχτώ μήνες στη απομόνωση, αν και φημολογείτο ότι θα πρέπει να είχε βοήθεια από μέσα.

Η εμφάνισή του στην Ελλάδα και το τέλος του «Μέγα Αλέξανδρου»

Με την αστυνομία να τον καταδιώκει αλλά και με ανοιχτούς λογαριασμούς στη Ρωσική μαφία ο Σολόνικ θα έρθει στη Ελλάδα, όπου και θα βρει τελικά μόνιμο καταφύγιο και γρήγορα θα στήσει τη δική του εγκληματική ομάδα, από Ρώσους που είχαν διαφύγει εδώ και παλιννοστούντες της πρώην ΕΣΣΔ.

Έδρα του θα είναι οι Θρακομακεδόνες και το Λαγονήσι, ενώ ο ίδιος θα κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα ως Ρώσος ομογενής με το όνομα Βλαδίμηρος Κεσσόβ. Ένα όνομα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον σε πλαστές ταυτότητες η ομάδα του, όπως είχε διαπιστωθεί στο μακελειό που προκάλεσαν έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μενίδι το 1995. Ο Αλεξάντερ Σολόνικ φέρεται να είχε υπό τον έλεγχο του τουλάχιστον 40-50 άτομα.

Στις 25 Ιανουαρίου 1997 θα έρθει στη Ελλάδα κατόπιν προσκλήσεως του Σολονίκ η 21χρόνη Σβετλάνα Κότοβα,ένα γνωστό μοντέλο της Ρωσίας, και η οποία είχε κερδίσει και τον τίτλο Μις Ρωσία το 1996. Ο Αλεξάντερ και η Σβετλάνα θα γνωριστούν σε ένα κλαμπ της Μόσχας, με τον Σολόνικ να εντυπωσιάζεται από την Ρωσίδα καλλονή. Το ζευγάρι θα μείνει στη βίλα του Σολόνικ στο Λαγονήσι και θα περνάει ευχάριστα και πολύ ρομαντικά, όπως είχε αναφέρει η Σβετλάνα στη μητέρα της, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Στις 30 Ιανουαρίου 1997 θα επισκεφτούν τον Σολόνικ στη βίλα του, μέλη της συμμορίας του Κουργκάν. Μετά από τρεις ημέρες, στις 2 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Αστυνομία θα βρει την Σβετλάνα Κότοβα νεκρή, η οποία ήταν τεμαχισμένη, μέσα σε βαλίτσα και σε σακ βουαγιάζ, σε ένα πρόχειρο τάφο και σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του Αλεξάντερ Σολόνικ στο Λαγονήσι.

Την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στραγγαλισμένος με καλώδιο σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης και ο ίδιος ο Σολόνικ, ενώ στο χέρι του κρατούσε έναν σάκο με όπλα, περούκες, πλαστά χαρτιά, σφαίρες και εισιτήρια για την Ιταλία, όπου ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου, όπως είχε αποκαλύψει η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Survivor Spoiler: Άγριος καβγάς στους Διάσημους - «Είσαι αχάριστη», «αν δεν σου αρέσει φύγε»

Μεγάλος σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή