Παλαιό Φάληρο: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει ένα σκούρο Ford για τη μαφιόζικη επίθεση στον Μιχάλη Τζουγκαράκη

Παλαιό Φάληρο: Η Δίωξης Εκβιαστών έχει πάρει ήδη καταθέσεις από τον γιο της συντρόφου του 63χρονου και τον 67χρονο φίλο του
Παλαιό Φάληρο: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει ένα σκούρο Ford για τη μαφιόζικη επίθεση στον Μιχάλη Τζουγκαράκη

Μυστήριο καλύπτει το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης με θύμα τον επιχειρηματία, Μιχάλη Τζουγκαράκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Παλαιό Φάληρο.

Ο 63χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή (αλλά σταθερή) κατάσταση στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Φέρει δύο τραύματα στην κοιλιακή χώρα και ένα στο χέρι.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβαν την έρευνα δεν έχουν μιλήσει ακόμα μαζί του. Ωστόσο, έχουν ήδη συλλέξει αρκετά στοιχεία που τους δίνουν «εικόνα» για το πώς έγινε η ένοπλη επίθεση.

Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Ford, σκούρου χρώματος. Το θύμα ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο, με οδηγό το γιο της συντρόφου του και συνεπιβάτη (στο πίσω κάθισμα) 67χρονο φίλο του.

Η επίθεση των δραστών εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά ένοπλος πυροβόλησε με Καλάσνικοφ τον επιχειρηματία στη συμβολή της Ποσειδώνος με την οδό Αρτέμιδος. Εκεί το όχημα στο οποίο επέβαινε το θύμα είχε σταματήσει στο φανάρι. Ο γιος της συντρόφου του επιχειρηματία ακούγοντας τα πυρά πάτησε γκάζι και τότε το όχημα των δραστών ακολούθησε το στόχο του, μέχρι που στη συμβολή της οδού Αρτέμιδος με την οδό Κράνου υπήρξαν και πάλι πυροβολισμοί. Συνολικά οι αστυνομικοί εντόπισαν οχτώ κάλυκες από Καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εάν δεν είχε αντιδράσει ο οδηγός του Nissan, όπου επέβαινε ο Μιχάλης Τζουγκαράκης, ενδεχομένως οι δράστες να είχαν καταφέρει το σκοπό τους που ήταν να ρίξουν νεκρό τον 63χρονο επιχειρηματία.

Η Δίωξης Εκβιαστών έχει πάρει ήδη καταθέσεις από τον γιο της συντρόφου του 63χρονου και τον 67χρονο φίλο του, που είναι οι βασικοί μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού. Το πρώτο που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. είναι το κίνητρο των δραστών.

Το θύμα είναι κατασκευαστής, ενώ στο παρελθόν ήταν παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας των Χανίων. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο τρόπος δράσης των εκτελεστών παραπέμπει τους αστυνομικούς σε έμπειρους ποινικούς με πλούσιο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιό Φάληρο: Η συγκλονιστική περιγραφή του γιου του Μιχάλη Τζουγκαράκη για την ενέδρα θανάτου