Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Στην Εισαγγελία οδηγείται η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα έχει προσαχθεί από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρεται στην Αθήνα και την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Εκεί αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με όσα έχουν ανακύψει στην πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άνδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Τετάρτης (30/3) στην Πάτρα όπου προσήγαγαν τη μητέρα και τη μεταφέρουν στην Εισαγγελία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 17.30 και αναμένονται στην Αθήνα την επόμενη ώρα.
Την ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος, μετά την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων της άτυχης Τζωρτζίνας. Στο αίμα του παιδιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία δεν συμπεριλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή. Αυτό ήταν και το στοιχείο που οδήγησε στις ραγδαίες εξελίξεις και προκάλεσε την παρέμβαση από την εισαγγελία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δικογραφία που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας βρίσκεται στην Αθήνα γιατί το παιδί είχε καταλήξει στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ η δικογραφία για τα άλλα δυο παιδάκια παραμένει στην Πάτρα.
Ανάλογα, όμως, με τις εξελίξεις δεν αποκλείεται να συσχετιστούν οι υποθέσεις και να έρθουν και οι άλλοι δυο φάκελοι στις δικαστικές αρχές των Αθηνών.
Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας
Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως η κεταμίνη είναι ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί άπνοια και θάνατο.
Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
Ακόμη, η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.
«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», δήλωσε ο κ. Κούτσης.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.
«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε.
Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατόν πλέον να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.
Διαβάστε επίσης:
Εισαγγελέας για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους»
Ασκητής: H Κεταμίνη είναι ναρκωτική ουσία, την χρησιμοποιούσαν στο Βιετνάμ
Πάτρα: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» - Η πρώτη αντίδραση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκουχ