Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ. «ξεκλειδώνουν» την έρευνα
Δίπλα της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει όλο το 24ωρο τρεις γυναίκες που υπηρετούν στην Ασφάλεια Αττικής, οι οποίες την επιτηρούν και τη συνοδεύουν στο καρτοτηλέφωνο τις ώρες που της επιτρέπεται να συνομιλεί με τους συγγενείς ή το δικηγόρο της.
Αστυνομικοί παρομοιάζουν τη στάση της με εκείνη της «βιτριολίστριας» Ε. Κ., η οποία επίσης δεν είχε ομολογήσει το έγκλημα σε βάρος της Ιωάννας μετά τη σύλληψή της.
«Είναι συνταρακτικά ψύχραιμη. Με τους αστυνομικούς δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που ζητάει είναι να πηγαίνει στο καρτοτηλέφωνο και να συνομιλεί με τη μητέρα και την αδερφή της. Η στάση της θυμίζει τη συμπεριφορά της γυναίκας που είχε συλληφθεί για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα. Είναι μία γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε το παιδί της και παρά ταύτα μοιάζει να μην είναι καθόλου ταραγμένη», λέει στο Newsbomb.gr αστυνομική πηγή.
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί βάζουν στο μικροσκόπιο τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αν και ο χρόνος κατάσχεσής τους είναι τέτοιος που θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί κρίσιμα δεδομένα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, ωστόσο, ότι στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών υπάρχουν τεχνικές ανάκτησης δεδομένων που έχουν αποδειχθεί «θησαυρός» σε κρίσιμες υποθέσεις του παρελθόντος (με χαρακτηριστικά παράδειγμα τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο).
Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι μέσα από τα ψηφιακά πειστήρια θα ιχνηλατήσουν τις κινήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης και θα εντοπίσουν στοιχεία για τον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης.
Στο μεταξύ, η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζεται για τη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου των δύο αδελφών της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η αρχική εκτίμηση ότι τα άλλα δύο παιδιά πέθαναν με τον ίδιο «μηχανισμό» (χορήγηση κεταμίνης) αποδυναμώνεται ως σενάριο.
Και αυτό γιατί οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας ήταν «καθαρές», ενώ οι ιστολογικές «έδειχναν» ως πιο πιθανή εκδοχή τον ασφυκτικό θάνατο.
Όσον αφορά στο θάνατο της Ίριδας, οι τοξικολογικές εξετάσεις επίσης ήταν «καθαρές», ενώ οι ιστολογικές εξετάσεις «έδειχναν» επίσης ως πιο πιθανή εκδοχή τον ασφυκτικό θάνατο. Έτσι, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος μηχανισμός θανάτου στις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας.
Ένα τέταρτο «κεφάλαιο» της έρευνας αφορά στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έπασχε από βαριά ασθένεια και κατέληξε στο νοσοκομείο. Σε δεύτερο χρόνο οι αστυνομικοί θα ξεκινήσουν να παίρνουν καταθέσεις για να διαπιστώσουν εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου επισκέφτηκε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο τις κρίσιμες ημέρες πριν καταλήξει.