Η ιστορία του «πολυταξιδεμένου» χρυσού Rolex των 85.000 ευρώ που βρέθηκε στην Αθήνα
Σε τρεις διαφορετικές χώρες… ταξίδεψε το χρυσό Rolex αξίας 85.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε σε κατάστημα συντήρησης ρολογιών στην Αθήνα.
Όλα ξεκίνησαν όταν στις 13 Νοεμβρίου 2017 ληστές με όπλα εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη. Οι δράστες, οι οποίοι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, είχαν καταφέρει τότε να αφαιρέσουν τα κλοπιμαία, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr , οι Αρχές της Δανίας ήξεραν ότι οι ληστές κατάγονται από χώρες των δυτικών Βαλκανίων.
Με άγνωστο τρόπο κατάφεραν να διοχετεύσουν τα κλοπιμαία στην Αλβανία. Την επόμενη χρονιά, το 2018, μία Αλβανίδα θεώρησε ευκαιρία να αγοράσει Rolex έναντι χαμηλού αντιτίμου (σε σχέση πάντα με την αξία του ακριβού αυτού ρολογιού). Δεν μπορούσε να φανταστεί, ωστόσο, ότι ρολόι που αγοράζει είναι προϊόν ληστείας.
Η 35χρονη γυναίκα τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Κάποια στιγμή το Rolex παρουσίασε ένα μικρό πρόβλημα και έτσι αποφάσισε να το πάει για επισκευή σε κατάστημα συντήρησης ρολογιών. Εκεί οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν -από το μοναδικό κωδικό που φέρουν αυτού του είδους τα ρολόγια- ότι το συγκεκριμένο Rolex είχε κλαπεί πριν από πέντε χρόνια στη Δανία. Η γυναίκα δεν είχε ιδέα για την παράνομη διαδρομή του ρολογιού της και αιφνιδιάστηκε από τα λόγια των υπευθύνων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το γεγονός ότι παρέδωσε το ρολόι για επισκευή σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα δείχνει ότι η γυναίκα λέει αλήθεια ότι είχε άγνοια για την κλοπή του.
Μετά από συνεργασία των Ελλήνων αστυνομικών με τις Αρχές της Δανίας το χρυσό ρολόι κατασχέθηκε και επεστράφη στις Αρχές της Δανίας, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «οι κακοποιοί που παίρνουν στην κατοχή τους τόσο ακριβά ρολόγια γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να τα πουλήσουν, υπό το φόβο εντοπισμού τους.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα πουλάνε σε πολύ χαμηλότερη τιμή, καθώς ακόμα και να βρούνε ενδιαφερόμενο αγοραστή, ο τελευταίος θα γνωρίζει ότι δε θα μπορεί ποτέ να το μεταπωλήσει νόμιμα. Συνεπώς ποτέ δεν θα αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο».
Διαβάστε επίσης:
Βρέθηκε στην Αθήνα το χρυσό Rolex των 85.000 ευρώ που είχε κλαπεί το 2017 στην Κοπεγχάγη