Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στη ΣΕΘ του ΑΠΘ το μεσημέρι της Τρίτης (10/5), πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις.
Συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ.
InTime / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Από το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) επικρατεί μεγάλη ένταση στη Θεσσαλονίκη καθώς ξέσπασαν επεισόδια στο ΑΠΘ. Αφορμή ήταν η πορεία διαμαρτυρίας που διεξήχθη από φοιτητές, μετά το «σπάσιμο» κατάληψης που υπήρχε στον χώρο του Βιολογικού για περισσότερα από 30 χρόνια, τη διάλυση του «στεκιού» που είχε δημιουργηθεί στον χώρο και η δημιουργία βιβλιοθήκης.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι είχαν εισβάλει στον χώρο και είχαν διαλύσει όλα όσα είχαν φτιάξει τα συνεργεία τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιτήρηση από την Αστυνομία στο ΑΠΘ. Οι φοιτητές και οι οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να γενικευτεί η ένταση.

Το μεσημέρι της Τρίτης μερίδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να αποκλείσει την είσοδο της ΣΕΘ του ΑΠΘ, ενώ πέταξε πέτρες προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι τελευταίοι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τα επεισόδια να λαμβάνουν έκταση. Σαν αποτέλεσμα των επεισοδίων, ήταν τρεις συλλήψεις που έγιναν ως το απόγευμα, ενώ η ένταση συνεχίστηκε.

Μάλιστα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και οι τελευταίοι να πετούν και πάλι αντικείμενα προς το μέρους τους.