Κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων: Οι διάλογοι «φωτιά» και η σύνδεση με την οργάνωση «Vor V Zakone»

Κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων: Η έρευνα των Αρχών κράτησε 11 μήνες και έφτασε στο «ξεδόντιασμα» της οργάνωσης

Κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων: Οι διάλογοι «φωτιά» και η σύνδεση με την οργάνωση «Vor V Zakone»
3'

Σχέσεις με την γεωργιανή μαφία και την οργάνωση «Vor V Zakone» είχε το κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων που εξάρθρωσαν οι αδιάφθοροι στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από έρευνα που κράτησε 11 μήνες.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε συνομιλία στην οποία μέλος της εγκληματικής οργάνωσης απευθυνόμενο σε τηλεφωνικό συνομιλητή του αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με πρόσωπο που συνδέεται με τους «Vor V Zakone».

Πιο αναλυτικά, το άτομο αυτό φέρεται να λέει ότι «πελάτης» ζητάει πίσω τα λεφτά του (15.000 ευρώ), ισχυριζόμενο ότι δεν εξυπηρετήθηκε με τον τρόπο με τον οποίο του είχαν υποσχεθεί. Φέρεται να ζητούσε πλαστά έγγραφα όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του.

Οι διάλογοι

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ανάμεσα στον φερόμενο ως αρχηγό, ονόματι «Σάββας» και σε ενδιαφερόμενο πελάτη του κυκλώματος.

Αρχηγός: Πόσο χρονών είσαι;

Αλλοδαπή: Ε, δεν θέλω για μένα. Για τον άνδρα μου θέλω.

Αρχηγός: Για τον άνδρα σου θέλεις…

Αλλοδαπή: Για τον άνδρα μου. Ναι. Αυτός είναι 57 χρονών

Αρχηγός: Μάλιστα, 57 λες, έτσι;

Αλλοδαπή: 57 χρονών είναι. Ναι, κύριε Σάββα.

Αρχηγός: Μπορείς να μου στείλεις μία φωτογραφία για να δω πώς είναι; Αλλά μιλάς στο τηλέφωνο… Πάρε με στο Viber καλύτερα.

Συνομιλία μεταξύ του αρχηγού και ενός μέλους του κυκλώματος, στην οποία ο πρώτος εμφανίζεται εκνευρισμένος:

Αρχηγός: Γαμώ τη μα… του, κάνει έτσι που να του στείλεις να του κόψουν το κεφάλι και να το πετάξουν γαμώτο… Τα στοιχεία θα σου τα δώσει ναι. Τα στοιχεία τι είναι;

Μέλος: Α, θα του πω δώστε μου επώνυμο, όνομα και διεύθυνση, εγώ φεύγω στην Κύπρο… Και πες του χωρίς εμένα κανείς δεν θα σου φέρει λεφτά.

Στις δύο συνομιλίες που ακολουθούν ακούγεται ο αρχηγός να συζητά με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με στοιχεία που είναι απαραίτητα για επικείμενες «ελληνοποιήσεις».

Πρώτη συνομιλία:

Μέλος: Αυτός θέλει να μείνει μόνιμα εδώ;

Αρχηγός: Ναι, ναι.

Μέλος: Αν θέλει να μείνει εδώ, τότε υπάρχουν κάποια τα οποία «δεν υπάρχουν», έχουν φύγει στον παράδεισο, και εδώ δεν φαίνονται πουθενά. Καταλαβαίνεις;

Δεύτερη συνομιλία:

Αρχηγός: Ποιας χρονιάς είναι; (εννοεί την ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού εγγράφου)

Μέλος: Τώρα θα σου πω, λοιπόν… περίμενε… Λοιπόν, αυτός ο άνδρας είναι του 67’ (εννοεί ότι η ημερομηνία γέννησης του ημεδαπού τα στοιχεία του οποίου θα χρησιμοποιήσουν είναι το έτος 1967).

Αρχηγός: Ναι

Μέλος: Και η κοπέλα του 82’. Αυτή είναι λίγο νεότερη (εννοεί αντίστοιχα ότι η ημερομηνία γέννησης της ημεδαπής τα στοιχεία της οποία θα χρησιμοποιήσουν είναι το έτος 1982).

Αρχηγός: Ε ναι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μέλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτοί ταιριάζουν ιδανικά (εννοεί ότι ταιριάζουν οι ημερομηνίες των στοιχείων ημεδαπών που κατέχουν και επίκειται να χρησιμοποιήσουν με αυτές των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών).

«Με 15 χιλιάρικα γίνεται αυτό το χαρτί»;

Τέλος, οι αστυνομικοί των αδιάφθορων έχουν καταγράψει σε συνομιλίες και τα χρήματα που ζητούσε το κύκλωμα για να προμηθεύσει τους Γεωργιανούς με το πλαστό έγγραφο της ταυτότητας.

Πελάτης: Άρα 15 χιλιάρικα, γίνεται αυτό το χαρτί;

Μέλος: Έ, βέβαια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή