Ρέντη: Σφίγγει ο κλοιός για τον «καθοδηγητή» - Στα ίχνη του η ΕΛΑΣ
Στη λύση του γρίφου της ταυτότητα του «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή που φέρεται να παρακίνησε οπαδούς να επιτεθούν στους αστυνομικούς έξω από το Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη, έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.
Ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση «άκουσε από έναν φίλο του μέσα στο γήπεδο ότι θα γίνουν επεισόδια» και έτρεξε να φύγει ενώ ο 18χρονος ακολούθησε έναν άγνωστο που είπε «πάμε έξω», τον είδε μόνο με κουκούλα, εκείνος από τα 150 άτομα επέλεξε να δώσει ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο, ενώ δεν τον γνωρίζει, του είπε πως να τη χρησιμοποιεί και ο 18χρονος την έριξε.
Αστυνομικοί εκτιμούν ότι κάποιοι ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο άνδρας με την κουκούλα και δε μιλούν φοβούμενοι του τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δώσουν το όνομα του.
Ο εντολέας μπορεί να βγήκε με κουκούλα από το γήπεδο όμως σίγουρα δεν τη φορούσε όλη την ώρα, επίσης σίγουρα από την αγέλη των 150 ατόμων υπάρχουν και εκείνοι που ξέρουν ποιος κρύβεται από πίσω.
Η ασφάλεια κάθε μέρα αξιοποιώντας στοιχεία από το πληροφοριακό δίκτυο που έχει ενεργοποιήσει εντός και εκτός συνδέσμων και οπαδών, φτάνει όλο και πιο κοντά στον εντολέα - καθοδήγητη.
Πριν λίγες ώρες είχε φτάσει στα αυτιά της ασφάλειας ένα παρατσούκλι ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία και πληροφορίες που αξιολογούν τόσο οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών όσο και οι άνδρες της αντιμετώπισης αθλητικής βίας.
Αυτός που έδωσε την εντολή εκτιμάται πως είναι οργανωμένος οπαδός έμπειρος και γνώριμος των αρχών.
Σχέσεις των συνδέσμων με το κοινό έγκλημα
Σε 3 μεγάλες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει προχωρήσει μέσα στο 2023 η ελληνική αστυνομία εντοπίζοντας πολεμοφόδια όπως στειλιάρια, ρόπαλα και μαχαίρια.
Αστυνομικοί δηλώνουν πως στους συνδέσμους μπαίνουν άτομα με εγκληματικό παρελθόν και μεταφέρουν στα μέλη πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης τόσο στη δράση όσο και στην λειτουργία συνδέσμων.
Οπαδοί από την άλλη καταγγέλλουν ότι εντός συνδέσμων γίνεται μέχρι και διακίνηση ναρκωτικών ενώ ορισμένοι χούλιγκανς οπλοφορούν κάτι που επιβεβαιώνεται με την εξάρθρωση της επίθεσης κατά οπαδού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον Σεπτέμβριο του 2021. Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν οργανωμένοι οπαδοί εκτός από μαχαίρια και ρόπαλα είχαν εντοπιστεί και πιστόλια.
Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα
Οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.
Το ιατρικό ανακοινωθέν:
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.
Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ»
Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλεύεται για πέμπτη μέρα στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Οι γιατροί του δίνουν σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων και χειρίζονται με ιδιαίτερα προσοχή τη θεραπεία του καθώς ελλοχεύει ο φόβος ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων.
Τι είναι το «τουρνικέ» που χορήγησαν στον 31χρονο αστυνομικό και τον κράτησε στη ζωή
Υπενθυμίζεται ότι στον 31χρονο αστυνομικό χορηγήθηκε «τουρνικέ», πρόκειται για ένα αιμοστατικό εξάρτημα που όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του 31χρονου αστυνομικού έχει πολύ χρήσιμη εφαρμογή για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Πρόκειται για ένα είδος ταινίας ή ιμάντα που χρησιμοποιείται για να περιοριστεί και να διακοπεί η ροή του αίματος σε μία πληγή, ώστε να αποφευχθεί η ακατάσχετη αιμορραγία που μπορεί να αποβεί μοιραία.
Ο Αναστάσιος Γιακουμής, ειδικός παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star και εξήγησε πώς μπορεί να εφαρμοστεί το τουρνικέ.
«Εφαρμόζεται 5 με 10 εκατοστά πάνω από το σημείο του τραυματισμού, δηλαδή στο σημείο που θέλουμε να ελέγξουμε την αιμορραγία. Φτιάχνουμε τη θηλιά και περιστρέφουμε γύρω από το άκρο και κολλάμε το αυτοκόλλητο στο λουράκι» είπε ο κ. Γιακουμής για το τουρνικέ.
«Για να εξαντλήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο χαλαρότητας, περιστρέφεται και ο μοχλός μέχρι και τρεις φορές, και ασφαλίζουμε με το λουράκι. Βλέπουμε εάν έχει σταματήσει λουράκι» συνέχισε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυτοσχέδια τουρνικέ είναι αποτελεσματικά έως και στο 60% των περιπτώσεων, όμως η χρήση τους πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από άτομα που έχουν λάβει εκπαίδευση, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής των ιστών.