Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΙΩΤΗΣ, Ο «ΣΑΡΚ» ΚΑΙ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τρεις χούλιγκαν σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΑΣ για να παραδοθούν

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τρεις χούλιγκαν σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΑΣ για να παραδοθούν

Τρεις από τους βασικούς πρωταγωνιστές της μοιραίας βραδιάς έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. και συζητάει την παράδοσή τους

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη από οργανωμένους χούλιγκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» καθώς τρεις καταζητούμενοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. για να παραδοθούν στις Αρχές.

Οι επαφές γίνονται μέσω συνηγόρων, ενώ όπως σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εκτιμάται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστούν στον ανακριτή οικειοθελώς.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση έχει 9 ηγετικά μέλη εκ των οποίων μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη οι εν λόγω τρεις.

Πρόκειται για έναν 41χρονο από τον Κορυδαλλό ο οποίος όπως όλα τα μέλη, φέρει διαπίστευση για τους αγωνιστικούς χώρους και έχει έμμισθη σχέση με τον δήμο Κορυδαλλού.

Ο δεύτερος είναι 31 ετών με το κωδικό, όνομα «Σάρκ» ο οποίος φέρεται να ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη και η αστυνομία του αποδίδει το ρόλο του φυσικού αυτουργού.

Ο τρίτος είναι 36 ετών από τη Ρουμανία.

Αυτό που ερευνάται από την αστυνομία είναι πώς οι τρεις κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα και για το λόγο αυτό πιθανολογείται ότι σύντομα θα παραδοθούν ή ακόμα ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των ανθρώπων που διαπραγματεύονται.

Ο «Κοκό» απόπειρα αυτοκτονίας, ο μάνατζερ τράπερ φυλακή

Το δρόμο για την φυλακή πήρε ο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ για την εμπλοκή του στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», με αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, την ώρα που ο αρχηγός των χούλιγκαν με το προσωνύμιο «Κοκό» έκανε απόπειρα αυτοκτονίας!

Ο «Κοκό» προφυλακίστηκε σήμερα μετά την απολογία του, ωστόσο προσπάθησε να αυτοκτονήσει όσο βρισκόταν στη ΓΑΔΑ με μια... τηλεκάρτα, την οποία χρησιμοποίησε ως ξυράφι, προσπαθώντας να αυτοτραυματιστεί.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο κατάλαβαν άμεσα στις προθέσεις του και τον σταμάτησαν. Μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» και στη συνέχεια προφυλακίστηκε.

Λίγο αργότερα, ο μάνατζερ του πασίγνωστου τράπερ, πήρε και αυτός τον δρόμο για τις φυλακές.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος αν και ο ίδιος αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Βίντεο ντοκουμέντο με το σύνθημα της επίθεσης των χούλιγκαν

Παράλληλα, στο βίντεο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1 φαίνεται το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, με το παρατσούκλι «Κοκό», να δίνει εντολές, στις εξέδρες, στους υπόλοιπους χούλιγκαν, λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση με τις φωτοβολίδες εκτός του γηπέδου, στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Στο βίντεο φαίνεται και ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ να συμμετέχει, ωστόσο ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και μετά το τραγικό γεγονός, οι αμετανόητοι χούλιγκαν έψαχναν πολεμοφόδια και για άλλον αγώνα.

Δείτε το βίντεο:

Η δράση του «Κοκό»

Όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, ο 31χρονός είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη, αφού εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός. Ξεχωρίζει στη θύρα 7, καθώς κάθεται σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι.

Επίσης κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα.

Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα προαναφερόμενα «μεροκάματα» και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά».

Ελεύθερος ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα

Ανάμεσα στους πρώτους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που προφυλακίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού. Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω», φέρεται να είπε ο 16χρονος.

Ο Απόστολος Λύτρας , δικηγόρος 16χρονου σημείωσε: «Αυτό που είπε κατά την απολογία του ήταν ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα επεισόδια της συγκεκριμένης ημέρας, ότι πράγματι βγήκε από το γήπεδο για ελάχιστα δευτερόλεπτα και μόλις είδε ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια ξαναμπήκε».

«Δεν μπορούσε να αναλύσει το περιστατικό διότι δεν ήταν εκεί. Μέχρι εκεί που μπορούσε την ανέλυσε», συμπλήρωσε ο Στέλιος Αυγέρης, δικηγόρος 16χρονου.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος κατηγορουμένου δήλωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί ό, τι και να γίνει αυτές τις ημέρες, διότι η τελική κρίση θα είναι εντελώς διαφορετική, με ένα μηδενικό ανύπαρκτο για τους περισσότερους αποδεικτικό υλικό».

Με τις αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, άλλοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και άλλοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

«Θέλω να ρωτήσω τι σημαίνει Δικαιοσύνη διότι τώρα έχουν προφυλακιστεί άτομα χωρίς αποδείξεις», σχολίασε συγγενής κρατούμενου.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος κατηγορουμένων είπε:

«Πρόκειται για μία δικογραφία η οποία είναι ελλιπέστατη, στο παρόν στάδιο τουλάχιστον, καθώς τόσο οι εκθέσεις που είναι για το DNA και οι εκθέσεις που αφορούν τα σωματίδια τα λεγόμενα που βρέθηκαν από την πυρίτιδα δεν ξέρουμε ούτε ποσοστό ούτε τίποτε άλλο».

Οι απολογίες θα συνεχιστούν και αύριο με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να περνούν και αυτοί το κατώφλι των ανακριτών.

Σχετικές ειδήσεις