ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λυγγερίδης: Ελεύθερος ο 41χρονος που συνελήφθη - Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την δράση των χούλιγκαν

Λυγγερίδης: Ελεύθερος ο 41χρονος που συνελήφθη - Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την δράση των χούλιγκαν

Ελεύθερος αφέθηκε ο 41χρονος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη – Νέο βίντεο από επίθεση των χούλιγκαν στο Ίλιον

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 41χρονος που συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο 41χρονος οπαδός συνελήφθη σε σπίτι φίλου του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και οδηγήθηκε στο ανακριτικό για κατάθεση.

Η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν, μετά τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη και την τραγική κατάληξη με τον τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα, περιλαμβάνει 167 άτομα, ενώ 12 άτομα έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέα.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση των χούλιγκαν

Στο μεταξύ ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο αποκάλυψε η ΕΡΤ από μία επίθεση των χούλιγκαν κατά οπαδών στο Ίλιον πριν από μερικούς μήνες, η οποία έχει κοινό σημείο αναφοράς τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επίθεση έγινε σε καφενείο με οπαδούς της ΑΕΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 25/9/2023.

Οι χούλιγκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με πρωταγωνιστή, τον 27χρονο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, με το ψευδώνυμο «Όμλε» μπήκαν στο καφενείο και άρχισαν να βρίζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ τους αφαίρεσαν με τη χρήση βίας μπλούζες, κασκόλ και πανό της ομάδας τους.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι χούλιγκανς φεύγοντας έριξαν στην είσοδο του καταστήματος φωτοβολίδες προτού επιβιβαστούν στις μηχανές τους και τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια επίθεση, φέρεται να συμμετείχε και ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ ήταν αυτός που έκανε νόημα και έδωσε το σύνθημα στους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγουν από το γήπεδο και επιτεθούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκδόθηκαν δύο ακόμη εντάλματα που αφορούν αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τον 36χρονο με το ψευδώνυμο, «Ρουμάνος» και τον 31χρονο με το ψευδώνυμο «καρχαρίας».

Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες άλλα τρία εντάλματα για έναν 33χρονο με το ψευδώνυμο «Μπρούκλιν», και δύο χούλιγκαν που συμμετείχαν στην δολοφονία του αστυνομικού. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη, είναι ένας πυροσβέστης και ένας στρατιωτικός.

Σχετικές ειδήσεις