Τελικός Conference League: Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε απευθείας σύνδεση με τη Europol

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει του τελικού της Europa Conference League

Τελικός Conference League: Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε απευθείας σύνδεση με τη Europol
1'

Λίγες ώρες απομένουν για τον τελικό της Europa Conference League με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την πρωτιά απέναντι στη Φιορεντίνα.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός με μέτρα, τα οποία ισχύουν από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του, από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε πραγματικό χρόνο θα είναι σε σύνδεση με τη Europol και άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες για την ανταλλαγή πληροφοριών. Ήδη εδώ και πολύ καιρό έχουν σκανάτει πρόσωπα στην Ελλάδα και πρόσωπα που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν εξελιγμένα συστήματα antidrone και γι΄αυτό τον λόγο βγήκε ανακοίνωση ότι δεν θα επιτρέπονται στον αέρα ελικόπτερα και drone.

Μάλιστα θα γίνεται επιτήρηση σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων και για τον λόγο αυτό έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις. Υπάρχει συγκεκριμένο διαβαθμισμένο σχέδιο στους ελέγχους για κάθε έκνομη ενέργεια ή επίθεση από τους αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή