Άγιος Παντελεήμονας: «Χρυσές δουλειές» για Πακιστανό που πλαστογραφούσε όλα τα δημόσια έγγραφα

Ένας Πακιστανός είχε... γεμίσει την Αθήνα με πλαστά έγγραφα παντός τύπου, τα οποία τα προμήθευε κυρίως σε αλλοδαπούς προκειμένου να αποκτήσουν παράνομα την άδεια παραμονής!
Άγιος Παντελεήμονας: «Χρυσές δουλειές» για Πακιστανό που πλαστογραφούσε όλα τα δημόσια έγγραφα
3'

Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση, καθώς ο συγκεκριμένος 32χρονος άνδρας είχε κατορθώσει να βρει τον τρόπο να αντιγράφει πειστικά δημόσια έγγραφα, από ελληνικές ταυτότητες και διαβατήρια, μέχρι ιατρικές γνωματεύσεις και... αποφυλακιστήρια!

Οι περιπτώσεις μάλιστα πλαστογραφίας -και κατ' επέκταση εξαπάτησης των αρχών και πιθανότατα της χορήγησης παράνομων αδειών παραμονής- δεν αποκλείεται να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες!

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, παρακολουθούσαν για πολλές ημέρες τον Πακιστανό, ωστόσο μετά την «έφοδο» στην κατοικία του, στον Άγιο Παντελεήμονα, μάλλον εξεπλάγησαν και οι ίδιοι με αυτά που αντίκρυσαν...

Ένα πραγματικό εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων -εντοπίστηκαν περισσότερα από 15.000- και πέντε εκτυπώτες προκειμένου να εξυπηρετηθεί η τεράστια «ζήτηση», για όσους ήθελαν από μια ιατρική γνωμάτευση της... αρεσκείας τους, μέχρι... αποφυλακιστήρια!

Όπως αναφέρουν στελέχη της υπηρεσίας αυτής στον Newsbomb.gr, ο αλλοδαπός έκανε «χρυσές δουλειές», ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, δεν... σταμάταγε να χτυπάει το τηλέφωνό του, από επίδοξους «πελάτες». Ο ίδιος, δήλωσε ότι είναι άνεργος, διαμένει στη χώρα εδώ και τρία χρόνια, ενώ είναι παντρεμένος με Βουλγάρα και έχουν δύο παιδιά.

«Οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο, μπορούσε να το πλαστογραφήσει και να ξεγελάσει τις δημόσιες αρχές», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά. Η αιτία, δε, για την έκδοση εγγράφων του ελληνικού δημοσίου διαφόρων... τύπων, είναι ότι με βάση τη νομοθεσία, εάν κάποιος αλλοδαπός αποδείξει ότι διαμένει για περισσότερα από τρία χρόνια στη χώρα, τότε δύναται να λάβει την άδεια παραμονής.

Οπότε, παράνομοι μετανάστες που μπορεί να βρίσκονται στη χώρα για μικρό διάστημα, με τον τρόπο αυτόν και με επίσημα -πλαστά φυσικά- έγγραφα της επιλογής τους, μπορούσαν να «αποδείξουν» ότι διαμένουν στη χώρα, για όποιο διάστημα «παρήγγελναν» από τον αλλοδαπό...

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από το παράνομο εργαστήρι του:

Πρόκειται για ακόμη ένα «χτύπημα» στην παρανομία από το σώμα αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διερευνά και επεμβαίνει διαρκώς στις πιο «δύσκολες» περιοχές της Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη από την Ομάδα Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απογευματινές ώρες της 28-5-2024, 32χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με τη δράση αλλοδαπού, ο οποίος κατάρτιζε πλαστά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, ο 32χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του πλαστό δελτίο ταυτότητας και κινητό τηλέφωνο.

Σε επερχόμενη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 3 πλαστές ταυτότητες, Ιταλικών, Γαλλικών και Ρουμανικών Αρχών,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • πλαστικοποιητής και ζελατίνες για πλαστικοποίηση εγγράφων,
  • εκτυπωτής και
  • γραφική ύλη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή