Είχε οπλοστάσιο, απειλούσε πολιτικούς, τον έψαχναν στη Σουηδία και συνελήφθη στο Κερατσίνι

Όπως διαπιστώθηκε, ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο
Είχε οπλοστάσιο, απειλούσε πολιτικούς, τον έψαχναν στη Σουηδία και συνελήφθη στο Κερατσίνι
1'

Εντοπίστηκε ένας 61χρονος που αναζητούσαν οι αρχές της Σουηδίας ως ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων λόγω ανάρτησης σε πλατφόρμα βίντεο απειλητικού περιεχομένου για πολιτικούς της Σουηδίας και κατοχής οπλισμού για τον οποίο είχε ανακληθεί η άδεια κατοχής του. Ο 61χρονος συνελήφθη στο Κερατσίνι για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κατασχέθηκε ο οπλισμός που βρέθηκε στην οικία του.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 31-5-2024 στο Κερατσίνι, 61χρονος αλλοδαπός και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) τυφέκια, (2) πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, (3) διόπτρες, σιγαστήρας και (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.

Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή