Χαλκίδα: «Εγώ του είπα για τα κλειδιά» - «Σπάει» τη σιωπή της η κόρη της 63χρονης

Η κόρη της 63χρονης είχε αποκαλύψει στον παιδικό της φίλο που είχε κρύψει τα κλειδιά του σπιτιού της μητέρας της, ώστε «να μπορεί να βοηθήσει σε μια ώρα ανάγκης»
Χαλκίδα, δολοφονία
3'

Τα όσα έγιναν πριν από τη δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα από τον καλύτερο φίλο της κόρης της περιέγραψε εκείνη, μιλώντας στον ALPHA.

Θέλοντας να αποδομήσει πλήρως το αφήγημα του δράστη ότι ξαφνιάστηκε όταν είδε μπροστά του την 63χρονη, η κόρη της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την ημέρα της δολοφονίας με κάλεσε ο ίδιος στο τηλέφωνο γιατί είχε σκοπό να έρθει από το σπίτι να πιούμε καφέ, νομίζοντας ότι η μαμά μου δεν είναι καλά και ότι εγώ δεν έχω χρόνο. Και επειδή ήμουν ήδη έξω για δουλειά, πήγα και τον βρήκα εγώ σε ένα καφέ δίπλα στο σπίτι του. Με ρωτούσε «εγώ την άφησα πολύ χάλια, απορώ με το πόσο γρήγορα συνήλθε» και μου λέει «τι, σηκώνεται κανονικα;», του λέω «ναι, κανονικά με το Π, μόνη της». Δεν μπορεί να την είδε και να ξαφνιάστηκε γιατί ήδη το είχαμε διευκρινίσει δύο φορές».

Η κόρη της 63χρονης είχε αποκαλύψει στον παιδικό της φίλο που είχε κρύψει τα κλειδιά του σπιτιού της μητέρας της, ώστε «να μπορεί να βοηθήσει σε μια ώρα ανάγκης»: «Για τα κλειδιά του είχα πει, γιατί μου είπε ότι «έτσι όπως είναι η κατάσταση με τη μαμά σου, πρέπει να αφήνεις κάποια κλειδιά για να μπορούμε να πεταχτούμε, να με πάρεις ένα τηλέφωνο να πάω αν χρειαστεί κάποια βοήθεια». Του είπα «εντάξει δεν χρειάζεται τώρα έχει συνέλθει». Του είπα ότι έχω αφήσει κλειδιά, είπαμε ότι είναι σε μια γλάστρα δίπλα στην πόρτα. Δεν είπαμε κάτι άλλο για λεφτά».

Παράλληλα, η γυναίκα επισημαίνει την επιμονή του δράστη να μάθει πού έκρυβε χρήματα μέσα στο σπίτι: «Με είχε ρωτήσει «δεν φοβάσαι μήπως η γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι σου πάρει λεφτά», και του έλεγα «τι να μου πάρουν», δεν του είχα πει ποτέ ότι έχω λεφτά, ότι μαζεύω και ότι είναι εκεί. Δεν το γνώριζε το ποσό και την τοποθεσία. Του το είπε η μητέρα μου; Την ανάγκασε να του το πει; Μπορεί να θυμήθηκε πριν πολλά χρόνια που ήξερε τότε το μέρος, αλλά είναι έξι χρόνια πίσω. Μάζευα ψιλά τότε, και του είχα αναφέρει το μέρος. Τρεις με τέσσερις φορές του έχω δανείσει για εξετάσεις ή για το ενοίκιο, για τα έξοδα που ζοριζόταν. Ήξερα ότι παίζει φρουτάκια που και που, αλλά όχι στον βαθμό που αναφέρεται τώρα. Όπως παίζει πολύς κόσμος, μπορεί καμιά φορά να χάσεις και παραπάνω. Όχι να παίξεις αρρωστημένα, δεν το ήξερα αυτό το στάδιο».

Αναφερόμενη στην αντίδραση που είχε όταν έμαθε ποιος ήταν ο δολοφόνος της μητέρας της, είπε: «Το δικό μου μυαλό δεν πήγαινε σε κοντινό πρόσωπο. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος γνωστός είχε σκοτώσει με τέτοιο τρόπο. Δεν μπορούσα με τίποτα να το δεχτώ. Δεν άκουγα κανέναν, δεν πήγαινε το μυαλό μου. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν σοκ, ρωτούσα και ξαναρωτούσα αν όντως είναι αλήθεια. Μετά πάγωσαν όλα. Δεν μπορώ να νιώσω τίποτα αυτή τη στιγμή. Από μικρά παιδιά ήμασταν μαζί. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί ποτέ. Αυτό το πράγμα μπορεί να σε τρελάνει. Είναι ανακούφιση. Δεν χρειάζεται να μου ζητήσει συγγνώμη η οικογένειά του, δεν ευθύνονται για τις πράξεις του. Είναι πλέον ξένος, δεν έχω την ανάγκη να του πω τίποτα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή