Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο επικίνδυνος «εκτελεστής συμβολαίων θανάτου»

Σεσημασμένος, επικίνδυνος, κατηγορούμενος για δολοφονίες, ληστείες και εκτελέσεις συμβολαίων με εμπνευστές τους τους «χειρότερους» κακοποιούς των φυλακών. Μόλις 23 ετών, από την Αλβανία, και είχε προλάβει να κάνει όλη την ΕΛ.ΑΣ. να τρέχει στο κατόπι του, ωστόσο, η δράση του φαίνεται να λαμβάνει τέλος, εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος και της οξυδέρκειας των αστυνομικών, που πρόσεξαν μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια, που αυτό σήμανε και την αποκάλυψή του... Το Newsbomb.gr έχει όλο το ρεπορτάζ.

Έναν επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό, που εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για τον μισό... ποινικό κώδικα, κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, Ομάδα Ασφαλείας, γεγονός που καταδεικνύει την επιτυχημένη δράση αυτού του σώματος, αλλά και πόσο μεγάλη σημασία έχει η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας, για την ουσιαστική καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας στο πλαίσιο στοχευμένων εξορμήσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που έχει διατάξει η ΓΑΔΑ, στις «δύσκολες» περιοχές της Αττικής, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνού, σταμάτησαν για έλεγχο μια μηχανή, στην οποία επέβαιναν δύο αλλοδαποί, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Αυτό που ακολούθησε, θυμίζει αστυνομική ταινία...

Ο συνεπιβάτης της μηχανής αρχικά επέδειξε πρόθυμα την ταυτότητά του, ωστόσο το έμπειρο μάτι τους επικεφαλής του κλιμακίου, διαπίστωσε μια λεπτομέρεια, η οποία, μέχρι την 4η Ιουνίου οπότε και συνέβη το περιστατικό, επέτρεπε στον επικίνδυνο κακοποιό να κυκλοφορεί σαν… «φάντασμα» με πλαστή ταυτότητα: Η εκδίδουσα αρχή -το τμήμα αλλοδαπών- που αναγραφόταν, ήταν διαφορετική από τη σφραγίδα, που ήταν από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Μόλις οι αστυνομικοί άρχισαν να τον ρωτούν επίμονα γιατί συμβαίνει αυτό, ο 23χρονος άρχισε να τρέχει στα στενά του Κολωνού.

Ακολούθησε καταδίωξη πεζή, για αρκετή ώρα, ωστόσο ο σεσημασμένος κακοποιός δεν κατόρθωσε να ξεφύγει και σε 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο του ελέγχου, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες με τον περιπετειώδη αυτόν τρόπο.

Αυτό που θα ακολουθούσε όμως στο Α.Τ. Κολωνού, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες, δεν το περίμεναν ούτε οι αστυνομικοί. Μόλις διαπιστώθηκε το πραγματικό όνομα του 23χρονου, ο υπολογιστής χτύπησε… «κόκκινο συναγερμό»: Εις βάρος του, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή του 1ου Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση των άρθρων 187 Π.Κ. «Εγκληματική Οργάνωση» και 299 Π.Κ. «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» όπως και 380 Π.Κ. «Ληστεία»!

Ο ίδιος ο συλληφθείς, ο οποίος από μόνος του ανέφερε το πραγματικό του όνομα, δεν δυσκολεύτηκε επίσης να… παραδεχτεί στους αστυνομικούς, ότι παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, «δουλειά» του ήταν να εκτελεί… συμβόλαια -ακόμα και δολοφονίες- από ποινικούς κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού, που έχουν εξωτερικούς συνεργούς.

«Τον αναζητούσε εδώ και μήνες όλη η Ασφάλεια Αττικής», αναφέρει στο Newsbomb.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της κατάστασης, σημειώνοντας ότι το γεγονός της τυχαίας σύλληψής του, αναμένεται να ξετυλίξει το κουβάρι των ερευνών που σχετίζονται με μεγάλο αριθμό εγκληματικών ενεργειών, που ενορχηστρώνονταν από τα «μεγάλα κεφάλια» του εγκλήματος, εντός των φυλακών…

Σημειώνεται ότι στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προστίθενται τα αδικήματα της «πλαστογραφίας», της «πλαστογραφίας πιστοποιητικών» και της «απείθειας».

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, αναφέρεται ότι:

«Σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς τον Αύγουστο του 2023 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαζί με συνεργό και με τη χρήση όπλου, τραυμάτισε στο πόδι έτερο αλλοδαπό, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στο Ίλιον με απειλή χρήσης μαχαιριού, αφαίρεσε από ανήλικους κινητά τηλέφωνα».