Ανατροπή στην εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου - Τέσσερις νέοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του

Δώδεκα χρόνια μετά την εξαφάνιση του 26χρονου φοιτητή το μυστήριο παραμένει

Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τους τέσσερις νέους κατηγορούμενους για την υπόθεση-θρίλερ της αρπαγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος απήχθη το 2012 και δολοφονήθηκε, καθώς με πρόταση του ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την παραπομπή σε δίκη για άμεση συνέργεια σε αρπαγή και δολοφονία.

Τα εν λόγω άτομα, τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή, ανάμεσα τους και ο απόστρατος αστυνομικός γιος του καταδικασμένου σε ισόβια «εγκεφάλου» της απαγωγής Πέτρου Μιχαλεάκου, είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που είχε υιοθετήσει πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προηγηθεί.

Σύμφωνα με την Espresso, αξιοποιώντας μαρτυρικές καταθέσεις, η εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο είχαν δεχτεί ότι το ταξίδι που είχαν κάνει οι συνολικά οκτώ κατηγορούμενοι ήταν για να μεταφέρουν κάρβουνο και όχι το πτώμα του Μάριου, όπως ανέφερε το αρχικό κατηγορητήριο.

Αν και όλα έδειχναν πως η υπόθεση θα έμενε στο αρχείο , ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος και την περασμένη Πέμπτη ήρθε η ανατροπή στην ανατροπή, με την οποία ζητείται η δίκη των τεσσάρων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και έκτοτε ξεκίνησε μια ατελείωτη «Οδύσσεια» για την οικογένεια και τους οικείους του. Πρόσωπο από το στενό φιλικό περιβάλλον της οικογένειας του 26χρονου οπτομέτρη προσποιήθηκε τον δήθεν διαπραγματευτή με τους απαγωγείς, ενώ αποδείχθηκε πως εκείνος ήταν ένας από τους «εγκέφαλους» της υπόθεσης. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ όταν συνέλαβε τον Πέτρο Μιχαλεάκο, ανέφερε πως πρόλαβε και δεύτερο, παρόμοιο, χτύπημα σε βάρος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης καθώς τα στοιχεία εναντίον του ήταν αδιάσειστα. Η σύζυγός του, Βούλα Σιούταλου, επίσης καταδικάστηκε όπως και άλλα τέσσερα άτομα. Δύο ακόμα άτομα που παραπέμφθηκαν σε δίκη κρίθηκαν αθώα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου, ωστόσο, συνέχισε τον αγώνα της για δικαίωση αλλά και για την ανεύρεση της σορού, ή έστω των οστών του παιδιού τους. Η υπόθεση άνοιξε ξανά στα τέλη του 2021 με άλλα οκτώ άτομα να παραπέμπονται σε δίκη ως κατηγορούμενοι. Οι έξι εξ αυτών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δύο εξ αυτών είναι γιοι του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας. Οι δύο νέες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 09/05, αλλά και η σημερινή εξέλιξη, δίδουν συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση.