Η πρώτη επιχείρηση του ελληνικού FBI στο κέντρο της Αθήνας

Οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το σχέδιο δράσης της αστυνομίας

Η πρώτη επιχείρηση του ελληνικού FBI στο κέντρο της Αθήνας
2'

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρώτη επιχείρηση του ελληνικού "FBI" που έχει ως στόχο να χτυπήσει την "καρδιά" της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης το οποίο θα κινηθεί σε 4 άξονες εστιασμένο επιχειρησιακά στα στενά γύρω απο την Ομόνοια, την Αχαρνών και τη Λιοσίων.

Πρώτος άξονας η χαρτογράφηση με προτεραιότητα στον εντοπισμό γνώριμων ή μη στις αρχές αλλοδαπών. Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει μια 8μελης ομάδα με την κωδική ονομασία "scanners". Η χαρτογράφηση θα γίνει μαγαζί-μαγαζί , πόρτα-πόρτα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους αστυνομικούς η μεγάλη κινητικότητα στην οδό Γερανίου όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχει ήδη ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο δίνοντας σημαντικά στοιχεία.

Όπως ανάφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στο Newsbomb.gr από τα "στέκια" των αλλοδαπών στο κέντρο, ειδικά εκεί που έχουν στήσει τις επιχειρήσεις - "βιτρίνες" ξεκινάει η διαδρομή του παράνομου χρήματος, της διακίνησης αλλοδαπών, των όπλων ενώ εκεί βρίσκονται και οι "Βασιλιάδες" της πλαστογραφίας, όπως τους αποκαλούν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα θα ακολουθήσει ο αθόρυβος εντοπισμός από την ομάδα "scanners" των διακινητών ναρκωτικών ουσιών αλλά και εκείνων που προβαίνουν σε μικροκλοπές και διαρρήξεις οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Ενώ τέλος οι "scanners" για μέρες θα βρίσκονται στα... "βήματα" των "γαμπρών" Γεωργιανών που στήνουν τις... κλοπές-ληστείες της εβδομάδας. Οι Γεωργιανοί έχουν δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο modus operandi. Συγκεκριμένα: Συχνάζουν σε επιχειρήσεις γύρω απο την πλατεία Βάθη που ανήκουν σε ομοεθνείς τους, είτε εστίασης, είτε καλλωπισμού. Προσεγγίζουν συμπατριώτισσές τους οι οποίες στην καθημερινότητά τους εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί και με την πρόφαση ότι θέλουν να τις γνωρίσουν καλύτερα, δημιουργούν αρχικά φιλικές σχέσεις μαζί τους, κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους με αποτέλεσμα εκείνες να τους αποκαλύπτουν την οικονομική κατάσταση των οικογενειών που εργάζονται. Αφού συλλέξουν πληροφορίες, ετοιμάζουν την... εβδομαδιαία τους δράση.

Δεύτερος άξονας είναι η συλλογή των στοιχείων από το πεδίο, η ανάλυσή τους σε πολλαπλά επίπεδα απο εξειδικευμένους αστυνομικούς και η συγκέντρωση των σημαντικότερων πληροφορίων που οδηγούν στα "κεφάλια" του οργανωμένου εγκλήματος.

Τρίτος άξονας είναι ο σχεδιασμός της επέμβασης. Πώς δηλαδή θα στηθεί η επιχείρηση ώστε να τους "πιάσουν στον ύπνο" και να καταφέρουν να εγκλωβίσουν αρχηγικά μέλη τα οποία δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν και τα όπλα για να ξεφύγουν.

Τέταρτος άξονας είναι η υλοποίηση της επιχείρησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθούν Drones, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ενώ θα συνδράμουν και άνδρες της ΟΠΚΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή