Ο γιατρός – σωτήρας που αποκάλυψε την κακοποίηση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Σε αυτήν την υπόθεση τον σημαντικότερο ρόλο δεν τον είχαν ούτε η αστυνομία, ούτε η δικαιοσύνη αλλά ο γιατρός που εφημέρευε στην ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων.
Ο γιατρός – σωτήρας που αποκάλυψε την κακοποίηση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα
2'

Μία ακόμη νυχτερινή βάρδια είχε ξεκινήσει. Γιατροί και νοσηλευτές ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που θα δέχονταν, κανείς όμως δεν περίμενε τη συνέχεια. Αργά το βράδυ του Σαββάτου μπαίνει στην κλινική μια γυναίκα μέσα στα αίματα η οποία με δυσκολία μιλά και κινείται. Δίπλα της ο σύζυγός της.

Οι περισσότεροι ακούγοντας τον Απόστολο Λύτρα να τους λέει ότι η γυναίκα του έπεσε από τις σκάλες στάθηκαν σε αυτό, όμως ο γιατρός - σωτήρας, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, έδρασε αστραπιαία και αθόρυβα, δεν είπε «ποιος μπλέκει τώρα», δεν φοβήθηκε επειδή η υπόθεση αφορούσε έναν τόσο γνωστό ποινικολόγο. Έδρασε όπως οφείλουμε να δράσουμε όλοι.

Να μιλήσουμε και να προστατεύσουμε!

Αρχικά απομάκρυνε τη γυναίκα από τον δράστη και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της τη ρώτησε αυτό που ρωτάει πάντα σε τέτοια θλιβερά γεγονότα: «Σε χτύπησε αυτός που σε έφερε;». Η γυναίκα κυριευμένη από τον φόβο κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και παραδέχθηκε τι είχε συμβεί.

Τότε ο γιατρός χωρίς δεύτερη σκέψη αμέσως κάλεσε την αστυνομία ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσε να κάνει τη γυναίκα να νιώσει καλύτερα, να νιώσει ασφαλής.

Ήταν αποφασισμένος να τη σώσει και δεν επέτρεπε στον εαυτό του να αδιαφορήσει. Πέρασαν από το μυαλό του εικόνες με κακοποιημένες γυναίκες που σώθηκαν και εικόνες με γυναίκες που δεν τα κατάφεραν γιατί δε μίλησαν. Επίσης αυτό που σκεφτόταν ήταν πως αυτή η γυναίκα εκείνη τη στιγμή είχε μόνον εκείνο στήριγμα της. Είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της πάνω του ακόμα κι αν φοβόταν να καταθέσει επίσημα τι είχε προηγηθεί.

Ο γιατρός δεν δίστασε πάρα το γεγονός πως μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνώριζε ότι τον προστατεύει ο νέος νόμος Φλωρίδη ένας νόμος που ελάχιστοι γιατροί ή εκπαιδευτικοί γνωρίζουν. Αν γνώριζαν περισσότεροι ίσως ο αριθμός των γυναικών που θα γλίτωναν από τους κακοποιητές τους να ήταν μεγαλύτερος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή