Απόστολος Λύτρας: Αίτημα για ανοιχτό επισκεπτήριο υπέβαλε η πρώην σύζυγός του

Γιατί η πρώην γυναίκα του Απόστολου Λύτρα ζήτησε ανοιχτό επισκεπτήριο.
Απόστολος Λύτρας: Αίτημα για ανοιχτό επισκεπτήριο υπέβαλε η πρώην σύζυγός του
1'

Όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, λίγες μόλις ώρες μετά την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του αιτήθηκε στις φυλακές - τόσο εκείνη όσο και τα δύο κορίτσια τους - να μπορούν να βλέπουν τον ποινικολόγο με ανοιχτό επισκεπτήριο.

Το συμβούλιο της φυλακής συνεδρίασε και σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά της, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, απορρίφθηκε κι έτσι θα μπορεί να επισκέπτεται τον πρώην σύζυγό της μόνο με κλειστό επισκεπτήριο.

Τι είναι το «ανοιχτό» και τι το «κλειστό» επισκεπτήριο

Το ανοιχτό επισκεπτήριο που ζήτησε η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, γίνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φυλακής χωρίς να υπάρχει κάποιο διαχωριστικό ανάμεσα στον κρατούμενο και σε αυτόν που τον επισκέπτεται. Ουσιαστικά, μπορεί να υπάρξει σωματική επαφή.

Ενώ, το κλειστό επισκεπτήριο είναι αυτό που βλέπουμε συνήθως στις ταινίες, όπου ανάμεσα σε κρατούμενο και επισκέπτη υπάρχει τζαμαρία και η επικοινωνία γίνεται μέσα από θυροτηλέφωνο.

Η ΣΤ πτέρυγα δημιουργήθηκε για τη «17Ν»

Η ΣΤ πτέρυγα ή αλλιώς VIP δημιουργήθηκε για τη 17 Νοέμβρη, ώστε να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και να είναι απομονωμένοι από τους άλλους κρατούμενους. Ωστόσο, ποτέ δεν οδηγήθηκαν εκεί τα μέλη της 17Ν, αλλά από την ημέρα της δημιουργίας της μέχρι σήμερα οδηγούνται σε αυτήν την μικρή πτέρυγα, χωρητικότητας περίπου 40 με 50 κρατουμένων, όσοι αισθάνονται φόβο ή υπάρχει κίνδυνος να δεχθούν επίθεση από άλλους κρατούμενους ή έχουν απασχολήσει τα μέσα με πολύκροτες υποθέσεις και για λόγους ασφαλείας πρέπει να κρατηθούν εκεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή