Φως στο Τούνελ: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά σε αρχαίο μεταλλείο του Λαυρίου

Φως στο Τούνελ: Σε μια έρευνα χωρίς προηγούμενο προχώρησε η εκπομπή στο Λαύριο, προκειμένου να ξεθάψει το θαμμένο στα έγκατα της γης μυστικό.

Φως στο Τούνελ: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά σε αρχαίο μεταλλείο του Λαυρίου
1'

Η εκπομπή βρέθηκε στο αρχαίο μεταλλείο του Λαυρίου, όπου ο διδάκτωρ γεωλογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μάρκος Βαξεβανόπουλος και η ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχε, αντίκρισαν ανθρώπινα οστά.

Βρήκαν υπολείμματα ρούχων και παπουτσιών και ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές, για να ξεκινήσει η απαραίτητη έρευνα για τον εντοπισμό του άνδρα που ήταν θαμμένος στα μεταλλεία του Λαυρίου για χρόνια.

«Είχαμε αυτό το απρόσμενο εύρημα. Μέσα από ένα οριζόντιο σύστημα στοών, βρεθήκαμε στον πάτο αυτού του φρέατος. Εισήλθαμε από οριζόντια είσοδο και βρισκόμασταν στο σημείο που είμαστε αυτήν την στιγμή, αλλά εκατό μέτρα μέσα στη γη. Είδαμε ουσιαστικά τον πάτο αυτού του φρέατος, ο οποίος είναι γεμάτος με χώματα, σκουπίδια και άλλα υλικά. Στη βάση του πάτου είδαμε να εξέχει ένα κόκκαλο.

»Ήταν μηρός και γενικά ο μηρός του ανθρώπου διαφέρει από των ζώων. Βρήκαμε και άλλα κόκαλα και μάλιστα είδαμε και ένα τμήμα από λεκάνη ανθρώπου, οπότε είπαμε σίγουρα είναι οστά ανθρώπου. Πάνω από τον σκελετό υπήρχε μια σειρά από μεγάλους λίθους. Αυτό μας έδωσε την εντύπωση ότι ο άνθρωπος πετάχτηκε μέσα στο φρέαρ και από πάνω του έριξαν μια σειρά από μεγάλους λίθους», λέει ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή