Φως στο Τούνελ: «Γνώριζε το νησί πολύ καλά» – Τι λέει ο φίλος του Αμερικανού που χάθηκε στην Αμοργό

Φως στο Τούνελ:Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό 

Τα ίχνη του Άλμπερτ Κάλιμπετ χάθηκαν όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα της Αμοργού ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενούσε στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

«Γνώριζε το νησί πολύ καλά»

Μιλώντας στο «Τούνελ» ο φίλος του 59χρνου αναφέρει:

«Το γνώριζε το νησί πολύ καλά, πήγαινε πολλά χρόνια, πάνω από 10. Τον ξέρει πάρα πολύς κόσμος. Του είχα πει ότι έχει πολλή ζεστή, όμως έχει ξανακάνει παρόμοια πράγματα, δε θα άλλαζε γνώμη με αυτό που του έλεγα εγώ. Είχε κάνει και μια παρόμοια πορεία, πιο μικρή, την προηγουμένη ημέρα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Δε δίνουν το στίγμα του κινητού αλλά δεν έχουν κάνει και καμία άλλη ενέργεια. Δε δόθηκαν στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δεν έγιναν έρευνες γενικότερες. Τα τηλέφωνά του ήταν σε κάποιο σημείο στης Αμοργού για πολλές ώρες. (…) Έχοντας τεχνικά στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να εξάγουν διάφορα συμπεράσματα. Έχουν έρθει αστυνομικοί από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν, ήρθαν άλλοι 2 φίλοι εχθές, 3 συγγενείς προχθές, έρχονται και άλλοι. Τους φαίνεται αδιανόητο ότι δεν έχουν δοθεί τα προσωπικά στοιχεία, θα έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα παραπάνω».

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως, εμείς πλέον υποψιαζόμαστε ότι κάτι άλλο συμβαίνει, δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται αυτήν την στιγμή. Δεν μπορεί να χάθηκε επειδή απλά έχασε τον δρόμο», καταλήγει.