Ἔργα καὶ Ἡμέραι της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.: Διώκεται για ψευδείς καταθέσεις - Οι σοκαριστικές αναφορές

Σοκάρει το κατηγορητήριο του εισαγγελέα εις βάρος της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. και των συνεργών-μητέρων, καθώς η πρώτη δεν δίσταζε, εν γνώσει της, να κατηγορεί τους πατεράδες ψευδώς για το επαχθέστερο των εγκλημάτων... Τη σεξουαλική κακοποίηση των ίδιων τους των τέκνων. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ
Ἔργα καὶ Ἡμέραι της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.: Διώκεται για ψευδείς καταθέσεις - Οι σοκαριστικές αναφορές
7'

Τα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αν και το κυριότερο, ήταν το ότι έδωσαν το έναυσμα και τις πληροφορίες ώστε να αναλάβουν επιτέλους οι Αρχές τις ευθύνες τους για να ξεκινήσουν την έρευνα εις βάρος της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για την πολύκροτη πια υπόθεση, που αφορά σε δεκάδες οικογένειες και μικρά παιδιά, με την εν λόγω ένστολη ψυχολόγο να καταγγέλεται από αμετάκλητα αθωωμένους γονείς, ότι με τις ψευδείς όπως προκύπτουν βεβαιώσεις της, να προκαλούν συκοφαντικές κατηγορίες για το επαχθέστερο των εγκλημάτων -κακοποίηση ή ασέλγεια μικρών παιδιών από τους ίδιους τους τους γονείς- και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη γονική αποξένωση.

Η εν λόγω αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα πριν από λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια η κατηγορία που άσκησε ο εισαγγελέας, προς το παρόν, είναι αυτή της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση, ενώ δίωξη ασκήθηκε και κατά πέντε μητέρων-πελατών της ψυχολόγου, για ηθική αυτουργία.

Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.

Λέμε προς το παρόν, διότι με εισαγγελική εντολή έχει σχηματιστεί αυτοτελής δικογραφία για να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης ψυχικής βλάβης σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, «συνεπεία των μεθόδων που μετήλθε κατά την εξέταση των τέκνων των καταγγελλόντων ψυχικών βλαβών και υποβολή-χειραγώγηση συμπεριφοράς». Η έρευνα θα διενεργηθεί από την εξειδικευμένη σε θέματα ανηλίκων υπηρεσία, δηλαδή το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής με έδρα τη ΓΑΔΑ.

Επίσης έχει σχηματιστεί και μια ακόμη αυτοτελής δικογραφία η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Άρειο Πάγο, διερευνώντας τυχόν άλλα κακουργήματα της συγκεκριμένης, καθώς και λοιπών εμπλεκομένων, όπως δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών αλλά και συναδελφών της αστυνομικών!

Το Newsbomb.gr σήμερα αποκαλύπτει το κατηγορητήριο εναντίον της ψυχολόγου, καθώς και των τεσσάρων μητέρων.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο βάσει του οποίου ασκήθηκαν οι διώξεις, η ψυχολόγος τελώντας σε πλήρη και θετική γνώση του ψεύδους των φρικωδών, όπως θα διαπιστώσετε, καταγγελιών, δεν δίσταζε να καταθέτει ένορκα τα ψεύδη αυτά... Οι μητέρες, δε, «με πειθώ, φορτικότητα, παραινέσεις και συμβουλές, έπειθαν την ψυχολόγο να καταθέτει ψευδώς εις βάρος των κατηγορουμένων».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 2 Δεκεμβρίου του 2024.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα όσα αναγράφονται στο κατηγορητήριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ (οι οποίες αποδείχτηκαν βάσει αμετάκλητων αποφάσεων ψευδείς).

Η ψυχολόγος, από 14/11/2020 έως τις 18/10/2022 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενώ εξεταζόταν σαν μάρτυρας ένορκα ενώπιον αρχής αρμόδια να ενεργεί ένορκη εξέταση για κρινόμενη υπόθεση κατέθεσε εν γνώσει της ψευδή στοιχεία σχετικάμε αυτή.

Στην Αθήνα 18/10/200 η κατηγορούμενη εξετάστηκε ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών σε ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο άνδρα για αποπλάνηση παιδιού κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και της ασέλγειας μεταξύ συγγενών με κατιόντες που δε δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη τους.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση η ψυχολόγος ενεπλάκη με την ιδιότητά της ως ιδιωτική τεχνική σύμβουλος υποστηρίζοντας την κατηγορία της 2ης κατηγορούμενης. Στην κατάθεσή της ανέφερε:

«Αυτό που αναφέρθηκε από το παιδί ήταν τα αγγίγματα μέσα και έξω από το εσώρουχο από τον πατέρα της… τοδαχτυλάκι το μικρό το οποίο της το έβαζε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μέσα κι έξω από το εσώρουχό της ο μπαμπάς όταν βρισκόταν σε μια παιδική σκηνή με φερμουάρ που είχε εντός της οικίας του ο πατέρας. Η Μ. ανέφερε ότι δεν ήθελα να του αγγίξω το πουλάκι του μπαμπά… το παιδί αισθανόταν πάρα πολύ άγχος, ανασφάλεια, απειλή στο σπιτάκι… η Μ βίωνε κάτι πάρα πολύ έντονο εκείνη την περίοδο… υπήρχαν φορές που ήταν απ΄έξω από το εσώρουχο, από μέσα που την πονούσε και το διευκρινίζει ότι με πονούσε και με έτσουζε, άρα σημαίνει ότι σίγουρα δεν ήταν μια φορά… αυτό που πραγματικά αναφέρει το παιδί δεν ήταν προϊόν υποβολής από τη μητέρα… οι μέρες που δεν εκτελέστηκε το δικαίωμα της επικοινωννίας από τη διακοπή της συμβίωσης οι φορές που δεν μετέβησαν τα παιδιά για λόγους υγείας…»

Όλα τα παραπάνω ήταν ψευδή, καθόσον ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε την εγκληματική συμπεριφορά την οποία και η ίδια με την κατάθεσή της του απέδωσε,αυτός δε κρίθηκε αμετάκλητα αθώος. Η ψυχολόγος ωστόσο, τελώντας σε πλήρη και θετική γνώση του ψεύδους τους, τα κατέθεσε ένορκα.

Στην Αθήνα την 03.06/2021 η ίδια κατηγορούμενη εξετάστηκε ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών σε ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και παράνομηγς οπλοφορίας. Στην υπόθεση η ψυχολόγος ενεπλάκη υποστηρίζοντας την κατηγορία της νυν 3ης κατηγορουμένης. Στην κατάθέση της ανέφερε:

«Όντως είχαν συμβεί πολλά περιστατικά από τον κύριο Μ. προς την κ. Π και απειλές και διάφορες επιθέσεις λεκτικές. Είχε μια πολύ έντονη αποστροφή προς τον κ. Μ σε σχέση με μια σκηνή για το μπάνιο και τον εξαναγκασμό σε πεοθηλασμό… Στη ζωή της Π έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα… Αυτός ο άνθρωπος καταχράστηκε την ανάγκη της και αυτό το κομμάτι της εξαναγκαστικής συνεύρεσης της ερωτικής ήταν ξεκάθαρο για να μπορέσει να αποκομίσει αυτά τα βίντεο για την κατηγορία του Μ… οι συνευρέσεις ήταν εξαναγκαστικές… Κατάλαβα ότι η κοπέλα ήταν πραγματικά σε κίνδυνο κι είχα ανησυχήσει για την ασφάλειά της, για την ακεραιότητά της και για το ότι σχετίζεται με αυτόν τον άνθρωπο… Από το 2023 η βία κορυφώθηκε…»

Όλα τα παραπάνω κατατεθέντα, τα οποία σχετίζονταν με μια εκδικαζόμενη υπόθεση μ ήταν κι αυτά ψευδή, καθώς ο κατηγορούμενος κρίθηκε αμετακλήτως αθώος.

Στην Κομοτηνή την 14/11/2020 η ψυχολόγος εξετάστηκε για υπόθεση με πράξεις της αποπλάνησης παιδιού κάτω των 12 ετών. Η ίδια κατέθετε:

«Το παιδί περιέγραφε πως ο μπαμπάς έβαζε το δαχτυλάκι στην περιοχή του πρωκτού, ένιωθε ότι περιέγραφε πράγματα, πως τα βίωνε… το παιδί, ένιωθε ότι περιέγραφε πράγματα,πως τα βίωνε… το παιδί βρισκόταν στην κοιλιά του μπαμπά χωρίς ρούχα και ζωγραφίζει το πουλάκι του μπαμπά… το παιδί λέει ξεβράκωτοι παίζαμε… τοπαιδί έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά… αν δεν γνώριζε πράγματα δεν θα ήξερε να τα ζωγραφίσει… δεν εξέφρασε καμιά νοσταλ΄για τον πατέρα του… υπάρχου ψυχολογικές ενδείξεις στοπαιδί… αν δεν υπήρχαν αυτά τα ευρήματα η μητέρα δεν θα δεν θα προχωρούσε. Υπερεξάντλησε ταπεριθώρια η μητέρα… το ότι η Π είχε την επιμέλεια δεν θεωρώ ότι λειτούργησε αρνητικά προς τον πατέρα…».

Και σε αυτή την περίπτωση, ο εισαγγελέας αναφέρει τα ίδια, δηλαδή όταν όλα ηταν ψευδή, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αμετάκλητα αθώος, κι η ψυχολόγος τα κατέθεσε όλα αυτά ένορκα, σε πλήρη και θετική γνώση του ψεύδους τους.

Για τις κατηγορούμενες μητέρες, ο εισαγγελέας αναγράφει ότι με πρόθεση προκάλεσαν σε άλλον την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη που διέπραξαν. Συγκεκριμένα, με πειθώ, φορτικότητα, παραινέσεις και συμβουλές, έπεισαν την ψυχολόγο να διαπράξει το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης σε βαρος τους.

Διαβάστε εδώ τη θέση του δικηγόρου της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., όπως εκφράστηκε πρόσφατα σε ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή