Το ανθρωποκτονιών «έχει» τον εκτελεστή του τοπογράφου στο Ψυχικό

Ψυχικό: Αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί κι έχει μεγάλη σημασία για εκείνους είναι το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη

Δεκάδες βίντεο έχουν στα χέρια τους οι έμπειροι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών τα οποία δείχνουν τον πιστολέρο του Ψυχικού τόσο πριν όσο και μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου. Σε όλα τα ντοκουμέντα φαίνεται να φορά κράνος, γάντια και να οδηγεί ένα μαύρο σκούτερ το οποίο έφερε πλάστη πινακίδα κυκλοφορίας.

Αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί κι έχει μεγάλη σημασία για εκείνους είναι το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη ώστε να εντοπίσουν αρχικά το σημείο εκείνο που εγκαταλείπει το σκούτερ και δεύτερον για να βρουν τυχόν κάποιο καρέ που να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Την ίδια ώρα οι άνδρες της ασφάλειας αναμένουν να λάβουν πληροφορίες από το κινητό του θύματος το οποίο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ φύλλο και φτερό θα γίνει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε εκείνη την ημέρα.

Όπως προκύπτει τόσο από μαρτυρίες από την περιοχή όσο και από την έρευνα των αρχών, ο δράστης δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στην περιοχή αλλά είχε προηγηθεί χαρτογράφηση και πολυήμερη παρακολούθηση του τοπογράφου από τον δολοφόνο του. Συγκεκριμένα μαρτυρία αναφέρει ότι ο άνδρας με το λευκό κράνος εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Ψυχικό κοντά στην τεχνική εταιρεία του θύματος, το Σάββατο και από τότε κάθε μέρα τον έβλεπαν να στέκεται στο ίδιο σημείο με κατεύθυνση προς την εταιρεία του τοπογράφου.

Πρόκειται για δολοφόνο - «κρύο αίμα» που δεν δίστασε λεπτό και ολοκλήρωσε την εντολή που έλαβε μέσα σε 26 δευτερόλεπτα. Επίσης αφού έριξε κατά ριπάς προς το θύμα, είχε την ψυχραιμία αφού άδειασε τη γεμιστήρα πάνω στον τοπογράφο, να γεμίσει εκ νέου και να ρίξει ακόμα 4 φορές ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορούσε για τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο. Μάλιστα μια από αυτές είναι σχεδόν πάνω από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος.

Ποιος είναι ο τοπογράφος

Ο τοπογράφος έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές πάρα μόνο το 2021 όταν ο ίδιος ως θύμα ξυλοδαρμού απευθύνθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Χαλανδρίου. Όσοι τον ξέρουν μιλούν για έναν ήσυχο επαγγελματία που γνώριζε πολύ καλά τη δουλειά του. «Έδρα» της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήταν η Μύκονος ενώ είχε ανοιχτεί επίσης σε Ίο και Πάρο.