Τραγωδία στο Λασίθι: Με μια «μπαλωθιά» σκότωσε τον 36χρονο μπατζανάκη του - Παραδόθηκε ο δράστης

Πυροβόλησε και σκότωσε τον μπατζανάκη του στο γλέντι για την κουρά των προβάτων στο Λασίθι

Αιματηρό περιστατικό με θύμα έναν 36χρονο άνδρα, σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (3/7) στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που σύμφωνα με το cretalive έριξε ο κουνιάδος του. Tον άνδρα εντόπισαν δύο γυναίκες πεσμένο στον δρόμο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του η σφαίρα που δέχθηκε στα πλευρά, αποδείχθηκε μοιραία.

Παραδόθηκε ο δράστης

Αργά το βράδυ της Τετάρτης παραδόθηκε στις αρχές ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του 36χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας - που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ - δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πέταξε το μοιραίο πιστόλι όταν αντιλήφθηκε την τραγωδία, σε σημείο που δεν θυμάται ακριβώς.

Αρχικά οι αστυνομικές πηγές έκαναν αναφορά για δίκαννο κυνηγετικό όπλο, βστόσο η πλευρά του δράστη μιλά για πιστόλι.

Το γλέντι κατέληξε σε τραγωδία

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα έγιναν κατά τη διάρκεια γλεντιού για την κουρά των προβάτων στην περιοχή του Καθαρού. Οι δύο άνδρες, δράστης και θύμα φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και κάποια στιγμή άρχισαν οι μπαλωθιές, με τραγικό αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού από το όπλο που κρατούσε ο κουνιάδος του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις διωκτικές αρχές. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στην περιοχή, προκειμένου να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες της νέας αυτής τραγωδίας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στην περιοχή είχαν τα «κουρά των προβάτων» ή αλλιώς «η γιορτή των προβάτων». Πρόκειται για έθιμο που συνοδεύεται από γιορτή, χορούς και τραγούδια.