Δημογλίδου για Αυγενάκη: «Αν είχε γίνει μήνυση από τον υπάλληλο θα είχε προσαχθεί»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι θα κληθούν για κατάθεση όλοι όσοι ήταν παρόντες στο περιστατικό 

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από την Τετάρτη 3 Ιουλίου ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το χυδαίο περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου επιτέθηκε σε εργαζόμενο αεροπορικής εταιρείας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης, αναφέρθηκε στον χειρισμό του ζητήματος απο τους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο αλλά και τα βήματα της έρευνας από εδώ και πέρα.

«Ο υπάλληλος ήταν σε πανικό»

«Η αστυνομία ενημερώθηκε και έφτασε άμεσα. Το πρώτο πράγμα που ζήτησαν από τον υπάληλλο και όχι από τον κύριο Αυγενάκη, είναι τι συνέβη. Δεν περιέγραψε σωματική βλάβη, περιέγραψε εξύβριση και απειλή. Του είπαν ότι μπορεί να κάνει μήνυση και επειδή κατανοούσαμε τον πανικό του, τον ενημερώσαμε για την κανονική καταγραφή του περιστατικού, οπως και έγινε. Υπήρχε αντίγραφο που μπορούσε να ζητήσει και να λάβει από την υπηρεσία», είπε αρχικά.

Ανέφερε ακόμη ότι ο υπάλληλος προσήλθε στην αστυνομία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και κατέθεσε τελικά μήνυση, ενώ ξεκαθάρισε ότι «παρόλο που είχε βουλευτική ιδιότητα, αν είχε υποβάλει μήνυση (σ.σ. στο αεροδρόμιο) θα προσάγονταν και οι δύο στο τμήμα και θα ενημερωνόταν άμεσα ο εισαγγελέας».

«Θα καταθέσουν όσοι ήταν παρόντες»

Σε ερώτηση για το αν ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε στους αστυνομικούς να μην ασχοληθούν μαζί του καθώς έχει βουλευτική ασυλία, η κυρία Δημογλίδου το επιβεβαίωσε λέγοντας: «Ανέφερε ότι είναι βουλευτής και διαθέτει την ασυλία, αλλά αν υπήρχε μήνυση θα γινόταν κανονικά προσαγωγή και θα ενημερωνόταν ο εισαγγελέας που θα κινούσε τις διαδικασίες. Δεν ήταν αυτεπάγγελτα αδικήματα, αλλά κατ' έγκληση αδικήματα γιαυτό οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω».

Για τα επόμενα βήματα στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και για το αν υπάρχει και άλλο υλικό, εκτός από το βίντεο που διέρευσε στα ΜΜΕ, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι «ο υπάλληλος ζήτησε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, περιέγραψε κανονικά το περιστατικό, δεν αναφέρθηκε πουθενά σωματική βλάβη. Το βίντεο περιλαμβάνεται κανονικά στην προκαταρκτική. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της το υλικό από τις σταθερές κάμερες του αεροδρομίου. Δεδομένου ότι θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι παρόντες μπορεί να λάβουμε και άλλο βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».