Ψυχικό: Νέα στοιχεία στο φως για τη δολοφονία – Εντοπίστηκε κρύπτη στο σπίτι του φερόμενου εκτελεστή

Νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό
Eurokinissi

Έρευνες στο σπίτι του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου πραγματοποίησαν οι Αρχές μετά τη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών εντόπισαν μία κρύπτη στην ψευδοροφή του σπιτιού όπου περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM.

Τα παραπάνω ευρήματα όπως επίσης ρουχισμός, παπούτσια, μία ζώνη αλλά και άλλα αντικείμενα που εντοπίστηκαν έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα υποβληθούν σε ελέγχους για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Χρήσιμα θα φανούν και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο στα κινητά γιατί εκεί θα βρεθούν επαφές, μηνύματα, γεωγραφικά στίγματα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης, διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο που μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο 44χρονος

Η μεταγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Λίγο πριν τις 11:00, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, κάτι που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Ιουλίου.

Οι Αρχές στρέφουν πλέον τις έρευνές του προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας στο Ψυχικό εστιάζοντας στη Μύκονο. ‘Υποπτος θεωρείται επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα των ακινήτων.

Ο 44χρονος έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με καταδίκες και συλλήψεις , για ανθρωποκτονίες, ληστείες, επιθέσεις, εκβιασμούς αλλά και απαγωγή.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου:

Οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν – με βασει τα στοιχεία που τους διαβίβασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής – ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία για τη μαφιόζικη υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, την περασμένη Τρίτη.

Ο 44χρονος έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με καταδίκες και συλλήψεις, για ανθρωποκτονίες, ληστείες, επιθέσεις, εκβιασμούς αλλά και εμπλοκή σε απαγωγή επιοχειρηματία. Προσήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ήταν έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κομβικό γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του φερόμενου ως δράστη ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν από 80 κάμερες πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου, αλλά και από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, όπυ φάνηκε ότι δεχόταν απειλητικά μηνύματα.

Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα και βρήκαν πολύ σύντομα την άκρη του νήματος, ότι δηλαδή ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία έφτασε με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το στάθμευσε στο πάρκινγκ πολυκατοικίας της συντρόφου του και επιβιβάστηκε στη δική του – μεγαλύτερου κυβισμού – μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Το στοίχημα τώρα για τους αστυνομικούς είναι να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό, εκείνον που έδωσε την εντολή να βγει από τη μέση ο τοπογράφος.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως έχουν εστιάσει σε ένα πρόσωπο και μάλιστα το πρόσωπο αυτό αναγνωρίστηκε και από τη σύντροφο του 44χρονου με εκείνη να αναφέρει ότι "το ξέρει" και πως "περίπου το Πάσχα είχαν πάει διακοπές στη Μύκονο και ο σύντροφός της είχε συνάντηση και με αυτό το πρόσωπο χωρίς όμως να συμβαίνει κάτι κακό".

Σχετικές ειδήσεις