Η ΕΛ.ΑΣ. σε ελέγχους διαπίστωσε πολλαπλές εργασιακές παραβάσεις σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr), για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ελέγχους διαπίστωσε πολλαπλές εργασιακές παραβάσεις σε Αττική, Εύβοια  και Χαλκιδική
2'

Παραβάσεις εξακολουθούν να υφίστανται στον εργασιακό τομέα και αφορούν τόσο τα ωράρια λειτουργίας, τις καταχωρήσεις στους πίνακες προσωπικού όσο και για τις αποδείξεις οι οποίες ως φαίνεται δεν... κόβονται, όπως προκύπτει από τον εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε περιοχές της Χαλκίδας, της Αττικής και της Χαλκιδικής, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 6 περιπτώσεις. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

  1. Σε περιοχή της Αττικής: Σε εστιατόριο-καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.
  2. Σε περιοχές της Εύβοιας: Σε εστιατόριο-καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και σε καφετέρια, να απασχολούνται
    εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
  3. Σε περιοχές της Χαλκιδικής: Σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, εργαζόμενη να μην είναι καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση 8 αποδείξεων.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή