Διάλογοι «φωτιά» της σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες- «Βάλε ένα τριχιλιαρο, να πάμε διακοπές»

Πώς δρούσε η μαφία των εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα - Αποκαλυπτικοί διάλογοι και ντοκουμέντα

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος με τους δημοτικούς υπαλλήλους που εκβιάζαν καταστηματάρχες αλλά και αδιανότοι διάλογοι μεταξύ των μελών της σπείρας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις Αρχές, οι δράστες εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά για την αποφυγή βεβαίωσης διοικητικών παραβάσεων.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν τον ρόλο του συντονισμού της εγκληματικής οργάνωσης είχε αναλάβει μια οικογένεια... η μητέρα με τα δυο παιδιά της!

Στην οργάνωση υπάρχουν δυο αδέρφια, με τη γυναίκα να είναι η αρχηγός. Ο αδερφός της αρχηγού κατόπιν εντολής της είχε τον ρόλο του εισπράκτορα - ταμία της οργάνωσης, ενώ έκρυβαν τα λεφτά στο σπίτι της μητέρας τους. Επίσης, ο αδερφός εκτελούσε και χρέη ...οδηγού της αρχηγού σε συναντήσεις με τους καταστηματάρχες.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι. Ανάμεσά τους ένας Δημοτικός αστυνόμος τμηματάρχης, και άλλοι δημοτικοί αστυνομικοί της Αθήνας και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, της Διεύθυνσης Υγιεινής. Κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, οι υπάλληλοι διενεργούσαν στοχευμένους ελέγχους στα εν λόγω καταστήματα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να εξαναγκαστούν να υποκύψουν στις εκβιάσεις.

«Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε»

Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος της βασικής κατηγορούμενης με υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού:

-Έλα ...

-Μόλις με πήρε ο ... για την υπόθεση Γλυκά Νερά

-Ναι το ξέρω αφού του έστειλα μήνυμα

-Οκέι έγινε

-Είδες άμεση ανταπόκριση όμως έτσι

-Ε πες μου ναι

-Δουλεύει το σύστημα. Δουλεύει

-Έτσι να τελειώνουμε. Τι; Πες μου τι είναι.

-Είναι ελαφριά που το ΄χουμε, να πάμε λίγο ελαφριά; Να δούμε και μεταγενέστερα πιο βαριά; Τι λες;

-Ε ναι.

-Τι σε παίρνει;

-Ε ναι.

-Τι σε παίρνει εσένανε.

-Εδώ για τα ελαφριά λες;

-Ναι μωρέ.

-Ε γιατί αυτό μόνο να, δε, έχει γραφτεί ούτως ή άλλως.

-Ναι ρε παιδί μου για να το περάσει τώρα γρήγορα ο άλλος. Πάμε ένα τριχίλιαρο;

-Μμμ νομίζω είναι καλύτερα εδώ.

-Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε. Άντε ρε. Άντε και το βλέπουμε μεταγενες το άλλο θέμα.

-Εεε.

-Για ένα πάνω για ένα κάτω.

-Καλά θα το δω και σε, κοίτα θα μιλήσω και σου λέω.

-Ναι ναι. Ναι παιδί μου, εννοείτα, πάντα. Έγινε

-Εντάξει πότε θα μπει;

-Άμεσα, άμα είναι να το βάλει άμεσα για αυτό σου λέω.

-Άρα στο επόμενο

-Ε βέβαια

-Πρέπει να τους το πω για αυτό στο λέω

Φωτογραφίες ντοκουμέντα της μαφίας εκβιαστών

Για να εκπληρώσουν τον παράνομο στόχο τους, τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης κατηύθυναν τους υπαλλήλους για στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα, καθώς και για τη βεβαίωση συγκεκριμένων παραβάσεων σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο οι καταστηματάρχες εξαναγκάζονταν να απευθυνθούν στην οργάνωση, προκειμένου να προστατευτούν, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχονταν την προστασία που τους παρείχε η οργάνωση, δέχονταν απειλές ότι θα υπόκεινται σε ελέγχους δημοτικών Αρχών και θα τους βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα.

Τα μέλη, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η δράση τους, λάμβαναν μέτρα προστασίας, με τις συναντήσεις τους (μεταξύ τους ή με τους καταστηματάρχες) και τις δωροληψίες να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένους χώρους και εν συντομία.

Αρκετές φορές όμως, οι δοσοληψίες γινόντουσαν μέσα σε τουαλέτες και αυτοκίνητα.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το STAR αποτυπώνεται η στιγμή που υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας συναντιέται σε καφέ με έναν εκ των δύο αρχηγών του κυκλώματος, σύμφωνα με τις κατηγορίες. Στα ντοκουμέντα φαίνεται μια χάρτινη σακούλα, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι μέσα υπάρχει χρηματικό ποσό.

Σχετικές ειδήσεις