Κύκλωμα εκβιαστών: Επιχειρηματίας είχε δώσει 120.000 ευρώ - Οι διάλογοι «φωτιά»

Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν μια πολυμελή συμμορία αποτελούμενη από ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα, πουλώντας προστασία σε καταστήματα και όχι μόνο.

Στο κύκλωμα, όπως αποκαλύφθηκε, ενεργό ρόλο είχαν και τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ανακοίνωσε ότι ανεστάλησαν τα καθήκοντά τους ενώ την ίδια στιγμή και το ΠΑΣΟΚ διέγραψε δύο μέλη του που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η κυρία «Νάνσυ»

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας κατήγγειλε τον Απρίλιο πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ περιέγραψε μια κυρία που συστήνεται ως Ν..., η οποία έλεγε στους καταστηματάρχες ότι μπορεί να παίξει ρόλο να μην μπει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους αρκεί να την πληρώσουν αδρά.

Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν μια πολυμελή συμμορία αποτελούμενη από ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους. Αρχηγοί ήταν μια 43χρονη γυναίκα από την Πάτρα και ένας 64χρονος άνδρας από την Αθήνα, με βασικό ρόλο την καθοδήγηση Τμηματάρχη Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, για να δρα στο πλαίσιο της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των 14 συλληφθέντων, προκύπτει ότι είχαν στρατολογηθεί για την Οργάνωση, μέλη από Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πώς η 43χρονη «εγκέφαλος» πλησίασε επιχειρηματία

Σε διαλόγους «φωτιά» που έρχονται στο φως ένα άτομο ακούγεται να παζαρεύει με τη φερόμενη ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα ο δεύτερος δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού έδωσε τις δικές του εξηγήσεις μιλώντας στο Star και υποστήριξε ότι η 43χρονη «εγκέφαλος» ήταν εκείνη που τον είχε προσεγγίσει.

«Τη γνώριζα ως μεσολαβήτρια. Λόγω της φύσης της υπηρεσίας μου μιλώ καθημερινά με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες σχετικά με την πορεία μιας υπόθεσής τους. Μέσα στα πλαίσια αυτά μίλησα. Μια υπόθεση στην Αττική που ήταν του χειρισμού της υπηρεσίας μου. Έχει συνδεθεί το όνομά μου με πράξεις, οι οποίες δε συνάδουν με τη συμπεριφορά μου και τη θέση την οποία έχω», υποστήριξε ο συνδικαλιστής.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων οι 14 έχουν συλληφθεί και οι 9 κατηγορούνται, ανάμεσά τους και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.

Επιχειρηματίας: «Της έχω δώσει πάνω από 120.000 ευρώ»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε επιχειρηματίας που η εγκληματική οργάνωση τον εκβίαζε σχεδόν 10 χρόνια.

Δημοσιογράφος: Εσύ πότε ήρθες πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους;

Καταστηματάρχης: Το 17’ ή το 16’, ένας γνωστός μου, μου τη σύστησε και μου λέει έχω ένα άτομο που μπορεί να σου δώσει λύση. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ δέκα από κει και πέρα είναι αναγκαίο κακό, δεν μπορούν να τους αποφύγεις, χρόνια το ξέρω εγώ ότι λειτουργεί δέκα χρόνια όχι ένα και δύο.

Δημοσιογράφος: Τι λεφτά σου ζήτησε;

Καταστηματάρχης: Για τα μαγαζιά ήταν γύρω στα δύο με τρία χιλιάρικα για την άδεια του κάθε μαγαζιού για τα ξενοδοχεία ξεφεύγει 10.000-15.000 ευρώ.

Δημοσιογράφος: Συνολικά πόσα χρήματα έχεις δώσει στη συγκεκριμένη γυναίκα;

Καταστηματάρχης: Πάνω από 120.000 ευρώ.

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε κάποιος επιχειρηματίας ν΄αντιστεκόταν στις απαιτήσεις του κυκλώματος;

Καταστηματάρχης: Δεν παίζει το σενάριο να μη μπορείς, θα έχεις κυρώσεις άσχημες, δεν παίζει θα σου κόψουν πρόστιμα, πήγαινε μετά στο πρόστιμο και πλήρωσε το έκανε και μία άλλη γνωστή μου η οποία της φάνηκαν πολλά τα δυόμιση και τελικά πλήρωσε πέντε.