Στο στόχαστρο οι μαφίες στα νησιά - «Έρχονται συλλήψεις στη Μύκονο, θα πάμε μέχρι τέλους»

Τέλος στις παράνομες δραστηριότητες και στην ύπαρξη μπράβων στη Μύκονο και άλλα ελληνικά νησιά θέλει να βάλει το υπουργείο - Μεγάλη έρευνα των Αρχών

Στο στόχαστρο οι μαφίες στα νησιά - «Έρχονται συλλήψεις στη Μύκονο, θα πάμε μέχρι τέλους»
5'

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό και οι αποκαλύψεις για το συμβόλαιο θανάτου των 100.000 ευρώ σε βάρος του, έχουν πυροδοτήσει μία μεγάλη έρευνα από τις αστυνομικές αρχές για τις εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στη Μύκονο αλλά και άλλα ελληνικά νησιά, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διαμηνύει με νέες του δηλώσεις ότι θα μπει τέλος στις παράνομες δραστηριότητες και στην ύπαρξη μπράβων και εκβιασμών.

Μετά και την παρέμβαση του Άρειου Πάγου, η μαφία της Μυκόνου εξάλλου βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι «οι εισαγγελείς και η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους».

«Θα πάμε μέχρι τέλους» διαμηνύει ο υπουργός

Ο υπουργός μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προανήγγειλε συλλήψεις και προσαγωγές στη Δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα όσων εμπλέκονται σε εγκληματικές οργανώσεις στα νησιά.

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και συμμετέχουν και στη Μύκονο. Το τελευταίο περιστατικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και η αφορμή για μια σειρά διερευνητικές διαδικασίες από ΕΛΑΣ και εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μια δραστηριότητα με πολλές επιμέρους που συγκροτούν εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ηδή η ΕΛΑΣ έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες τα μέλη και τις δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά με αφορμή την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς και η ΕΛΑΣ θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δύο δικογρφαφίες, έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε αρχικά σε εντοπισμό παράνομων πράξεων και μερά σε συλλήψεις και προσαγωγές στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε και διεμήνυσε «Αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο ή άλλα νησιά οπως η Ζάκυνθος, όλα αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα στους τουρίστες και τους υγιείς επιχειρηματίες κι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος», υπογράμμισε.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη τονίζει ότι είναι «Απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων. Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Απολογείται ο 44χρονος κατηγορούμενος

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Παναγιώτη Στάθη στοίχισε μέχρι και 100.000 ευρώ, ενώ ο 44χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία το πρωί της Πέμπτης πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων προκειμένου να απολογηθεί.

Ο «ωραίος Γιώργος» όπως τον αποκαλούν αρνείται την οποία εμπλοκή του στην εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου και δεν έχει αποκαλύψει τίποτα στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν στη ζώνη του δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά προέρχονται από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο των δυτικών προαστείων.

Μάλιστα πιθανά να ζητηθεί η σύγκριση της πυρίτιδας που εντοπίστηκε στη ζώνη του με τις σφαίρες που δέχθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Σε ό,τι αφορά τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη, η αστυνομία θα προχωρήσει σε ανάλυση κλήσεων αλλά και συσκευών, ενώ εκτιμά πως ο 44χρονος συλληφθείς προσπάθησε να εξαφανίσει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο.

Αναζητείται το κίνητρο από τις Αρχές

Την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα βίντεο ντοκουμεντα από τις κινήσεις του εκτελεστή. Σε ένα από αυτά εντοπίζεται να κινείται με το σκούτερ επί της λεωφόρου Κηφισίας προς το Νέο Ψυχικό, το πρωί της δολοφονίας του τοπογράφου.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο. Σε ώρα αιχμής, με πεζούς και αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο, κάποια ακόμη και προσωρινά παρκαρισμένα, με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, όπου φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Αστυνομικές πηγές «βλέπουν» ως πιθανότερο κίνητρο πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση την διαμάχη του 54χρονου με επιχειρηματία για εκτάσεις «φιλέτα» σε περιοχές της Μυκόνου. Μάλιστα έντονη είναι η φημολογία που θέλει έναν εκ των δύο επιχειρηματιών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών να έχει κληθεί για κατάθεση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η πληροφορία από τα κλιμάκια της Ασφάλειας.

Σε... λουξ κελί στις φυλακές ο κατηγορούμενος

Οι αποκαλύψεις που γίνονται γύρω από την υπόθεση όμως αφορούν και την ευνοική μεταχείριση που φέρεται να είχε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τον φόνο του 54χρονου Στάθη στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου είχε δικό του κελί και την ευχέρεια ακόμα και να βγαίνει από τη φυλακή και να κάνει όπως αποδείχθηκε ληστείες!

«Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αποκαλύπτει μαρτυρία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
12:18ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δήλεσι