Κύκλωμα εκβιαστών: Οι διάλογοι «φωτιά» της σπείρας - Στο «μικροσκόπιο» η δράση της Νάνσυ στη Μύκονο

Σε βάθος χρόνου η έρευνα για την δράση του κυκλώματος επίορκων υπαλλήλων

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι διάλογοι «φωτιά» της σπείρας - Στο «μικροσκόπιο» η δράση της Νάνσυ στη Μύκονο
3'

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη συμμορίας των δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες της Αθήνας για να τους παρέχουν προστασία και να σβήνουν τις εκκρεμότητες τους με το Δημόσιο.

Σε βάθος χρόνου επεκτείνεται η έρευνα για το κύκλωμα που με τη συμμετοχή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να εκβίαζε καταστηματάρχες κυρίως του κέντρου της Αθήνας για να τους παρέχει προστασία ενώ αναλάμβανε να «καθαρίσει» και εκκρεμότητες τους με το Δημόσιο.

Ήδη επτά κατηγορούμενοι έχουν πάρει το δρόμο για τις φυλακές καθώς του αποδίδεται ότι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα η οποία δρούσε από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και τις 5 Ιουλίου.

Στο «μικροσκόπιο» η δράση της «Νάνσυ» στην Μύκονο

Οι Αρχές εξετάζουν ωστόσο εάν η δράση των μελών του κυκλώματος είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα ενώ στο «στόχαστρο» έχουν μπει και περιπτώσεις εκβίασης καταστηματαρχών εκτός Αττικής όπως για παράδειγμα στη Μύκονο, όπου η 43χρονη αρχηγός φέρεται να είχε απλώσει τα πλοκάμια της.

«Η έρευνα αυτή θα ανοίξει και άλλο γιατί υπάρχουν δεδομένα που μας δείχνουν ότι είναι αρκετά τα χρόνια που δρούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα. Θα ανοίξει μία καινούρια έρευνα από εδώ και πέρα για να ανατρέξουμε και στο παρελθόν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οι διάλογοι «φωτιά» της «Νάνσυ» με τον συναρχηγό

Η περιβόητη «Νάνσυ» και ο 64χρονος συναρχηγός, προσωρινά κρατούμενοι πλέον, κατηγορούνται ότι κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος. Οι διάλογοι μεταξύ τους είναι αποκαλυπτικοί της δράσης τους.

-Συναρχηγός: Έλα κοριτσάκι μου. Γύρισες;
-Νάνσυ: Ναι, τώρα μόλις. Λοιπόν, να σου πω. Το πρωί πήγε η Δημοτική στα περίπτερα στη… και τώρα είναι στο… στα Σεπόλια.
-Συναρχηγός: Είσαι σίγουρη ότι είναι οι δικοί μας;
-Νάνσυ: Ναι. Η Δημοτική είναι. Οπότε, θες να τους πάρεις να φύγουν; Εκεί δεν έχει άδεια λειτουργίας και θέλουμε να φύγουν.
-Συναρχηγός: Εντάξει, έλα. Γεια, γεια.

Το unboxing χιλιάδων ευρώ και τα τάπερ χρυσωρυχείο στο μπαλκόνι

Χιλιάδες χρήματα μέσα σε ένα ψυγείο στο μπαλκόνι του σπιτιού της φέρεται να έκρυβε η μητέρα της «Νάνσυς», που θεωρείται η αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών.

Μάλιστα, τα χρήματα έμπαιναν πρώτα σε τάπερ και στη συνέχεια τυλίγονταν σε εφημερίδες και περιοδικά και σακούλες. Οι αστυνομικοί μάλιστα βρήκαν περίπου 135.000 ευρώ ενώ χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να κάνουν το απαιτούμενο unboxing.

Στο κύκλωμα είχε ρόλο και ο αδερφός της 43χρονης, που φέρεται να είχε ρόλο ταμία. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ποσό που είχε καταφέρει να αποκομίσει το κύκλωμα εκβιαστών ίσως να αγγίζει και τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής, από τις σημειώσεις της 43χρονης και σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι είχαν βγάλει τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Από τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν συνολικά περίπου 450.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή