Αμφιλοχία: «Πάρε τηλέφωνο το 100, με σκοτώνει ο πατέρας» - Το τηλεφώνημα της Αρετής στο παιδί της

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, η κόρη της είχε καλέσει τον γιο της, λέγοντάς του: «Βασίλη, πάρε τηλέφωνο το 100, με σκοτώνει ο πατέρας»

Αμφιλοχία: «Πάρε τηλέφωνο το 100, με σκοτώνει ο πατέρας» - Το τηλεφώνημα της Αρετής στο παιδί της
5'

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς της 36χρονης Αρετής, που δολοφόνησε ο εν διαστάσει σύζυγός της στην Αμφιλοχία και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο 43χρονος είχε κακοποιητική συμπεριφορά και γι' αυτό η Αρετή είχε αποφασίσει να χωρίσουν.

Μάλιστα, ένα από τα περιστατικά βίας είχε λάβει χώρα σε παραλία της Αμφιλοχίας, με τον 43χρονο να τη χτυπά και εκείνη να καλεί τον γιο της, ζητώντας του να τηλεφωνήσει στους αστυνομικούς. Μιλώντας στο MEGA η μητέρα της Αρετής είπε: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε».

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, η κόρη της είχε καλέσει τον γιο της, λέγοντάς του: «Βασίλη, πάρε τηλέφωνο το 100, με σκοτώνει ο πατέρας».

«Την χτύπησε και την Τρίτη»

«Είχαν χωρίσει κάμποσο καιρό. Δεν ήθελε να την δει με άλλο άντρα. Κακώς που δεν πήγα στην Αστυνομία εγώ. Την χτύπησε και την Τρίτη, ήταν πρησμένο το μάτι της. Πήγε στην Αστυνομία και εξαφανίστηκε ο κύριος», είπε η μητέρα της 36χρονης, προσθέτοντας για τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της: «Μου είπαν ''την Αρετή την σκότωσε ο Μπάμπης''. Ούρλιαξα εγώ, βγήκε ο κόσμος έξω και μου λένε ''τι έπαθες;'' και λέω ''δεν έχω άλλο ρε παιδιά, αυτό το ένα''. Αυτό το ένα μου το σκότωσε», συνέχισε η μητέρα της.

Σε ερώτηση για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς του δράστη, είπε: «Μιλήσαμε με τους γονείς του, τους είπε ο άντρας μου ''το παιδί σας μας έκλεισε το σπίτι''».

«Η εγγονή μου δεν μιλιέται»

Για την 13χρονη εγγονή της, που ήταν στο διαμέρισμα την ώρα που μπήκε ο πατέρας της, και την απείλησε, είπε: «Η εγγονή μου δεν μιλιέται, είναι σε σοκ».

Το χρονικό της τραγωδίας στην Αμφιλοχία

Ο 43χρονος είχε μπει στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του 04:00 τα ξημερώματα και έπιασε... όμηρο την κόρη τους. Ο κουμπάρος του ζευγαριού προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Ο δράστης τηλεφωνεί στην 36χρονη, απειλώντας την να γυρίσει αμέσως στο σπίτι, διαφορετικά θα σκοτώσει την κόρη τους. Ο κουμπάρος επικοινωνεί με την Αρετή και επιχειρεί να αποτρέψει την επιστροφή της, λέγοντάς της να μην έρθει γιατί ο 43χρονος έχει όπλο ενώ η κόρη τους είναι ασφαλής και δεν θα την πειράξει

Η 36χρονη Αρετή επικοινωνεί με το αστυνομικό τμήμα Αμφιλοχίας στις 04:34 με 04:35, αναφέροντας στον αστυνομικό: «ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΡΕΤΗ Τ……., ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ».

Η γραμμή πέφτει, οι αστυνομικοί ψάχνουν να τη βρουν, όμως ο 43χρονος έχει ήδη πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της, έχει πυροβολήσει την Αρετή και έχει αυτοκτονήσει.

Στις 04:42 οι αστυνομικοί διαβιβάζουν στο κέντρο την μοιραία κατάληξη του περιστατικού, ενώ στις 04:44 και έπειτα ακολουθούν κλήσεις γειτόνων στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το χρονικό της δολοφονίας της Αρετής στην Αμφιλοχία

Η 36χρονη αμέσως ξεκίνησε για να επιστρέψει στο σπίτι, την ώρα που η 13χρονη τηλεφωνούσε στον κουμπάρο του ζευγαριού, ο οποίος, μαζί με τους γείτονες, κατάφεραν να απομακρύνουν το κορίτσι από το διαμέρισμα και να κλειδώσουν σε αυτό τον 43χρονο.

Όμως, κανείς δεν περίμενε ότι ο 43χρονος θα πηδούσε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου της Αρετής, θα την σκότωνε και θα αυτοκτονούσε. Αποφασισμένος να σκοτώσει την 36χρονη, την πυροβόλησε αρχικά μπροστά από το παρμπρίζ και στη συνέχεια από τη θέση του συνοδηγού. Μετά τη δολοφονία της, αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα το τελευταίο διάστημα, που προέκυπταν από τη βίαιη συμπεριφορά του δράστη ο οποίος -από τα στοιχεία που έρχονται στο φως- ζήλευε και δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους.

Η 36χρονη είχε καταγγείλει δύο φορές στην αστυνομία τον εν διαστάσει σύζυγό της και ενώ επέστρεφε στο σπίτι της χθες είχε καλέσει επίσης στο ΑΤ.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Η 36χρονη είχε μηνύσει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και εκείνος είχε συλληφθεί. Την είχε μηνύσει επίσης και είχε συλληφθεί και εκείνη. Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο. Τραγικό στοιχείο που αποκαλύπτεται, στη μήνυση τότε του είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, ωστόσο μετά από 15 ημέρες από το δικαστήριο καθώς δεν καταδικάστηκε, του επεστράφη.

«Την 12η Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Αμφιλοχία: Την είχε χτυπήσει την Τρίτη

Η δεύτερη καταγγελία από την 36χρονη σε βάρος του 43χρονου έγινε μόλις πριν λίγες ημέρες, επίσης για ενδοοικογενειακή βία, αλλά η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει για να τον συλλάβει.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε η μητέρα της 36χρονης λέγοντας χαρακτηριστικά για το περιστατικό της περασμένης Τρίτης. «Πάει την Τρίτη στην αστυνομία το παιδί μου να του κάνει μήνυση και πήγε και εξαφανίστηκε αυτός. Πήγε σπίτι της, της έκανε φασαρία γιατί έπινε. Την χτύπησε», είπε χαρακτηριστικά. Στην κάμερα μίλησε και ο πατριός της λέγοντας ότι την είχαν δει πολλές φορές χτυπημένη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή