Αμφιλοχία: «Έστρεψε το όπλο του και με απείλησε» - Τα δραματικά λεπτά της δολοφονίας της Αρετής

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Αμφιλοχία από τον κουμπάρο του ζευγαριού 

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε ο κουμπάρος του ζευγαριού στην Αμφιλοχία λίγα λεπτά πριν ο εν διαστάσει σύζυγος σκοτώσει την Αρετή και αυτοκτονήσει.

Ο κουμπάρος του ζευγαριού, όπως ανέφερε ο ίδιος στο Star, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επιχείρησε να εμποδίσει τον 44χρονο.

Κουμπάρος ζευγαριού: «Του είπα τι πας να κάνεις;»

«Η μικρούλα πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι ο μπαμπάς είχε πάει στο σπίτι και είχε μια καραμπίνα. Η γυναίκα μου κατέβηκε στον πρώτο όροφο αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Λίγο αργότερα μπήκαμε στο σπίτι και τότε είδα τον Μπάμπη. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όπως μπορούσα. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο με την Αρετή το ακούσαμε. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Τότε του είπα "τι πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία". Ο Μπάμπης πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο, κατέβηκα και εγώ από τις σκάλες».

Τα δραματικά λεπτά πριν τη δολοφονία της Αρετής

Όσα ακολούθησαν ήταν εφιάλτης. Εκείνος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να σταματήσει τον εν διαστάσει σύζυγο της Αρετής με τον 44χρονο να φτάνει ακόμη και στο σημείο να στρέψει την καραμπίνα εναντίον του.

Ο κουμπάρος του ζεύγους αναφέρει στην κατάθεσή του για την απειλή που δέχθηκε: «Του ξαναείπα: "Τι πας να κάνεις;". Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. Στάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή. Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα.

Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού

Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά, 13 και 16 ετών. Οι γονείς της Αρετής δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν την κόρη τους. Η μητέρα της συγκινεί με τα λόγια της: «Ένα παιδί είχα και μου το σκότωσε», αναφέρει.

Όσον αφορά το αν έχουν μιλήσει με τους γονείς του δράστη, απάντησε «μόνο ο άντρας μου και τους είπε «μας έκλεισες το σπίτι»».

Η Αρετή προσπάθησε να σωθεί όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον εν διαστάσει σύζυγό της να πάει στο σπίτι γιατί θα δολοφονούσε το κοριτσάκι τους. Αν και πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, δεν έδωσε τα στοιχεία της με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στον εντοπισμό της.

Βρήκαν που έμενε από το σύστημα καθώς ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι την ζήλευε τρομερά και ότι την ξυλοκοπούσε. Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί στην κηδεία της Αρετής. Οι γονείς της, τα παιδιά της, όλοι όσοι την αγάπησαν θα της πουν το τελευταίο αντίο, αδυνατώντας να πιστέψουν το κακό που έχει συμβεί