Τα «παιδιά» του έγκλειστου της φυλακής: Τα λεφτά στο στεγνωτήριο, η χλιδάτη ζωή και ο «αρκούδος»

Την επόμενη γενιά των σκληρών της νύχτας «ξεδόντιασε» το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Ορισμένοι έχουν ήδη ένα βαρύ ποινικό παρελθόν ενώ όπως προκύπτει από τα μαγαζιά που «πουλούσαν» προστασία κάποιοι δούλευαν για λογαριασμό ποινικού ο οποίος μετά την εκτέλεση μέλους της μαφίας επιδίωξε να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της νύχτας, βρίσκοντας όμως συχνά εμπόδια από ανταγωνιστή του ο οποίος δηλώνει....κομμωτής!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 17 μέλη τα 3 είναι ήδη στη φυλακή και μάλιστα οι δύο είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο ως ηθικοί αυτουργοί για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε βενζινάδικο στον Πειραιά όπου από πίσω κρυβόταν ο πόλεμος δύο ισχυρών της Greek Mafia - ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ποιοι είναι οι 17 μπράβοι

Από τα 17 μέλη, τα 15 έχουν απασχολήσει δεκάδες φορές την ασφάλεια για δεκάδες αδικήματα. Ενδεικτικά ο μεγαλύτερος της συμμορίας, 59 ετών, με το παρατσούκλι «Αρκούδος», είναι σεσημασμένος ακόμα και για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία ενώ ο Ιρανός της οργάνωσης έχει απασχολήσει μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία, σωματεμπορία και τοκογλυφία.

Τον 59χρονο τον αποκαλούσαν «Αρκούδα» λόγω παρουσιαστικού ενώ έναν άλλον τον φώναζαν «Ντένις.... Μολότοφ».

Η εγκληματική η οποία είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Αττική έχοντας όμως ως «έδρα» τα Δυτικά Προάστια, είχε μπει στο μάτι των ανδρών της ασφάλειας τουλάχιστον από την Νοέμβριο του 2023.

Όπως προκύπτει από την έρευνα ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης ήταν... δημοφιλή. Τα καλούσαν οι διοργανωτές αθλητικών ή μουσικών εκδηλώσεων για να περιφρουρούν τους ίδιους και τον χώρο, κάποιοι εργάζονταν ως "σωματοφύλακες" σε πρόσωπα και άλλοι πληρώνονταν για να προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι 4 μέλη συνελήφθησαν για την αιματηρή επίθεση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ήξεραν από μπραβιλίκια, δεν ήξεραν όμως να κρύβουν καλά το βρώμικο χρήμα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια τους οι αστυνομικοί εντόπισαν σακούλες με χρήματα ακόμα και μέσα σε στεγνωτήρα όπως επίσης και στοιχεία που αποκαλύπτουν μια χλιδατη ζωή με μηχανές μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα.