Δύο συλλήψεις για υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Πιερία – Εξιχνιάστηκε απάτη και στα Γρεβενά

Σχεδόν καθημερινά είναι τα φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, συνεργός τους τηλεφώνησε σε μια γυναίκα προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η εγγονή της έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα μια άλλη συνεργός τους παρουσιαζόταν στο τηλέφωνο ως δήθεν η εγγονή της, προκειμένου να την πείσει να τους παραδώσει τα χρήματα. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ωστόσο εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους. Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν τέσσερις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καρδίτσας, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα τρεις γυναίκες σε περιοχές της Πιερίας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός συλληφθέντα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ. Κατασχέθηκε επίσης ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Εξιχνιάστηκε απάτη και στα Γρεβενά

Στο μεταξύ εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, υπόθεση απάτης, που τελέστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2024, σε βάρος 77χρονου, στην πόλη των Γρεβενών. Ο ηλικιωμένος είχε καταγγείλλει ότι άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προσποιούμενο τον λογιστή και αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα της χορήγησης επιδόματος «Μarket Pass», τον έπεισε να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική μεταφορά του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ.

Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 22χρονου άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.