Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέοι 7 από τους κατηγορούμενους

30 αδικήματα εις βάρος των 14 συλληφθέντων που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέοι 7 από τους κατηγορούμενους
1'

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν 7 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται και κάποιοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής κατά την απολογία τους. Αύριο το πρωί το ανακριτικό κατώφλι θα περάσουν οι τελευταίοι 6 κατηγορούμενοι προκειμένου να απολογηθούν.

Σε βάρος και των 14 συνολικά συλληφθέντων για την υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη για 30 αδικήματα, με περισσότερα από τα μισά να αφορούν κακουργηματικές πράξεις.

Η δίωξη μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση αφορά στα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, άμεσης συνέργειας στο ίδιο αδίκημα, έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διακεκριμένη φθορά, διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, κατοχή εκρηκτικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κακουργηματική και πλημμεληματική κλοπή, αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή κροτίδων, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Ανάμεσα στα 14 πρόσωπα βρίσκονται 4 κατηγορούμενοι, που είχαν συλληφθεί το βράδυ του Σαββάτου κατά τη συμπλοκή οπαδών κοντά στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή