Αστυνομικός λάμβανε αναρρωτικές άδειες για να κάνει τον PR σε μαγαζιά στη Μύκονο

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας τεχνάσματα, προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας για να έχει το... ελεύθερο να πηγαίνει στη Μύκονο.

Αστυνομικός λάμβανε αναρρωτικές άδειες για να κάνει τον PR σε μαγαζιά στη Μύκονο
1'

Αστυνομικός που υπηρετούσε στη Μύκονο όμως εκείνος έκανε... PR σε επιχειρήσεις του νησιού ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως φύλαξη σε βουλευτή, συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Πρόκειται για τον αστυνομικό που βλέπετε στη φωτογραφία που εξασφάλισε το newsbomb.gr. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ περιλαμβάνεται σε αυτήν ακόμη ένας ιδιώτης ιατρός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Screenshot_20240725_013542_edit_11402259906071.jpg

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή