Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου - Ο ξυλοδαρμός υπαλλήλου που οδήγησε στην αποκάλυψη

Η επίθεση με σφυρί σε εργαζόμενο της ΕΤΑΔ που οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εντός της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου - Οι δύο υπάλληλοι και ο έγκλειστος 

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου - Ο ξυλοδαρμός υπαλλήλου που οδήγησε στην αποκάλυψη
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Η άγρια επίθεση σ' έναν 47χρονο υπάλληλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που έγινε στις 3 Ιουνίου στο Μαρούσι ήταν η αρχή του τέλους για τη δράση της εγκληματικής ομάδας στην οποία συμμετείχαν δύο υπάλληλοι της ΕΤΑΔ κι ένας έγκλειστος των φυλακών, όπως έδειξε η έρευνα του τμήματος Εκβιαστών.

Ο δράστης επιτέθηκε στο θύμα στις 7 το πρωί την ώρα που έβγαινε απο το σπίτι του στο Μαρούσι. Ο άνδρας χρειάστηκε να μεταβεί στα επείγοντα του ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκαν κακώσεις στο κεφάλι.

Το θύμα κλήθηκε από τους άνδρες του Εκβιαστών και έδωσε σημαντικές πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στο κίνητρο της επίθεσης. Αφορούσε παράνομες υποθέσεις βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων του Δημοσίου στις οποίες φέρεται να εμπλέκονται δύο υπάλληλοι της ΕΤΑΔ.

Το θύμα... έκανε το λάθος να κάνει σωστά τη δουλειά του και να ασχοληθεί με τρεις ύποπτες υποθέσεις μεταξύ αυτών και με τη μίσθωση ενός χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Μαρούσι που είχε παρουσιαστεί πρόβλημα με τη διάρκεια μίσθωσης και με την πληρωμή του μισθώματος. Σ' αυτόν τον χώρο εργαζόταν ο δράστης της επίθεσης.

Πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος και οδήγησε στην αποκάλυψη ότι γινόταν ανεπαρκής διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αδυναμία πλήρους εφαρμογής της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί τιμολόγια και δεν είχαν εισπραχθεί έσοδα. Η ζημία φαίνεται να ξεπερνά τις 402.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή