Θεσσαλονίκη: Πωλούσαν σε κατάστημα «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια στην τιμή των αυθεντικών

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών των προϊόντων, υπερβαίνει τις 357.000 ευρώ  
Ελληνική Αστυνομία

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε κατάστημα πώλησης ειδών ιματισμού στη Θεσσαλονίκη, στο πατάρι του οποίου υπήρχε διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος με απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, που έφεραν προστατευόμενα σήματα επώνυμων εταιρειών.

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και υπάλληλος του καταστήματος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για πλαστογραφία καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων. Επιπλέον, σε βάρος του ιδιοκτήτη επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στον ανωτέρω εκθεσιακό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.138 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης. Παράλληλα, σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην υπάλληλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 980 ευρώ.

Μάλιστα, για τα ανωτέρω είδη δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά και σχετικές συμβάσεις με τις νόμιμες εταιρείες, ενώ επί αυτών υπήρχαν καρτελάκια στα οποία αναγράφονταν ιδιαιτέρα υψηλές τιμές, αντίστοιχες με αυτές των γνήσιων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών των προϊόντων, υπερβαίνει τις 357.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.