Κρήτη: Εντοπισμός φυτειών, εξιχνιάσεις κλοπών και παραβάσεις που αφορούν σε όπλα

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, τα τελευταία 24ωρα, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό φυτειών, εξιχνιάσεις κλοπών και παραβάσεις που αφορούν σε όπλα

Κρήτη: Εντοπισμός φυτειών, εξιχνιάσεις κλοπών και παραβάσεις που αφορούν σε όπλα
3'

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο Έλληνες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ηράκλειο, και οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 35 δενδρύλλια κάνναβης, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Τα δενδρύλλια, ύψους έως πέντε μέτρων, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθησαν οι δύο άνδρες που -όπως διαπιστώθηκε- είχαν προβεί, σε προγενέστερο χρόνο, σε καλλιεργητικές εργασίες εντός του χώρου της φυτείας. Σε έρευνες που ακολούθησαν κατασχέθηκαν δύο συσκευές τηλεφώνου και δύο ΙΧ οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Επίσης στο Ηράκλειο, συνελήφθη Έλληνας κατηγορούμενος για κλοπές και παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών ΙΧΦ αυτοκινήτων, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι κλοπές είχαν διαπραχθεί στο Ηράκλειο, από τις 11-01-2024 έως τις 30-01-2024 και, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς, χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης ΙΧΕ αυτοκίνητο, μετέβαινε στις περιοχές που προηγουμένως είχε επιλέξει και αφαιρούσε τα οχήματα. Η αξία των κλαπέντων οχημάτων προσδιορίζεται περίπου στα 51.000 ευρώ. Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι και σε χώρους που χρησιμοποιεί ο συλληφθείς στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 558 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, διάφορα άλλα εξαρτήματα όπλων και δύο ΙΧΦ αυτοκίνητα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση, καθώς και ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στον Άγιο Νικόλαο, συνελήφθη ανήλικος Έλληνας, κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 7,5 γραμμαρίων. Επιπλέον, συνελήφθη και η μητέρα του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου παιδιού της. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Με την κατηγορία ότι αφαίρεσαν διάφορα είδη από εμπορικά καταστήματα σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά Χανίων συνελήφθησαν τρεις γυναίκες ελληνικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις συγκεκριμένες γυναίκες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αξεσουάρ και είδη ένδυσης που είχαν αφαιρέσει από τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Σε έλεγχο που ακολούθησε από αστυνομικούς βρέθηκαν τα κλαπέντα αντικείμενα σε βρεφικά καρότσια μεταφοράς. Τα αφαιρεθέντα είδη επεστράφησαν στις ιδιοκτήτριες των καταστημάτων και η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Στο Λασίθι, συνελήφθησαν δύο ανήλικα άτομα για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης συνελήφθησαν οι γονείς τους για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ανήλικα άτομα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, συσκευές χρώματος (τύπου σπρέι) και αυτοκόλλητα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί, νωρίτερα, στην επικόλληση αυτοκόλλητων σε πινακίδες οδικής σήμανσης και σε διάφορα σημεία της πόλης και στη χρήση των σπρέι. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή