Κορυδαλλός: Εξωτερικοί φρουροί «τσάκωσαν» μητέρα κρατούμενου να προσπαθεί να περάσει παράνομα κινητό

Οι εξωτερικοί φρουροί ανακάλυψαν το κινητό τηλέφωνο με την γυναίκα να ισχυρίζεται ότι δεν λειτουργούσε, ενώ αποδείχθηκε ότι ήταν πλήρως λειτουργικό
barbed wire

Μία γυναίκα πιάστηκε «στα πράσα» από εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλών να προσπαθεί να περάσει παράνομα κινητό τηλέφωνο στον γιο της ο οποίος κρατείται στο εν λόγω σοφρωνιστικό κατάστημα.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, όταν λίγο πριν τις 9 το πρωί μία γυναίκα, μητέρα κρατούμενου, στο πρωινό επισκεπτήριο της Α' πτέρυγας απέκρυψε και δεν παρέδωσε την συσκευή κινητού τηλεφώνου και τον φορτιστή, όπως έπρεπε να κάνει κανονικά.

Οι εξωτερικοί φρουροί βρήκαν το κινητό με την ίδια να ισχυρίζεται ότι η συσκευή δεν λειτουργεί, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο ήταν πλήρως λειτουργικό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Παρά την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αποδεικνύεται ότι η εξωτερική φρουρά Κορυδαλλού αποτελεί την ανθρώπινη ασπίδα των καταστημάτων κράτησησ, αποτρέποντας κάθε έκνομη ενέργεια. Ως σωματείο υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης Αττικής (ΣΥΕΦΚΚΑ) συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας για τη νέα επιτυχία τους. Κύριοι μας βγάλατε ασπροπρόσωπους».