Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν έξι άτομα για επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές σε έξι άτομα στη Νέα Φιλαδέλφεια 

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν έξι άτομα για επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων
2'

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες χθες (8-8-2024) στη Νέα Φιλαδέλφεια από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., -6- άτομα, -5- ημεδαποί και αλλοδαπός, ηλικίας 28, 23, 22, 20 και 17 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (8-8-2024) ομάδα περίπου -100- ατόμων κινούμενοι με δίκυκλα προσέγγισαν δύο άτομα στην περιοχή του Περιστερίου.

Ακολούθως, εκδήλωσαν επίθεση με οπαδικό υπόβαθρο σε βάρος ενός εκ των δύο, τραυματίζοντας τον με χτυπήματα.

Προστρέξαντες αστυνομικοί εντόπισαν τα ανωτέρω δίκυκλα να κινούνται προς την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου στάθμευσαν πλησίον γηπέδου.

Στη θέα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ελέγξουν, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι συμμετέχοντας σε ομάδα -30- περίπου ατόμων εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών εκτοξεύοντας εναντίον τους καρέκλες, πέτρες, σιδερολοστούς και ξύλα προκαλώντας φθορά σε -2- περιπολικά οχήματα, ενώ τραυματίστηκε και αστυνομικός.

Ακολούθως οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν προς το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας όμως ανωτέρω αστυνομικοί τους ακολούθησαν και τους ακινητοποίησαν.

Ένας εκ των κατηγορουμένων αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του ενώ κατασχέθηκαν -10- δίκυκλα που εντοπίστηκαν σταθμευμένα στο σημείο έναρξης της επίθεσης, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από το σημείο κατασχέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή