Πειραιάς: Συνελήφθη 35χρονος για ληστείες σε περίπτερα και καταστήματα

Οι κατηγορούμενοι κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους

Στη σύλληψη ενός 35χρονου που μαζί με ένα ακόμα συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, διέπρατταν ληστείες σε βάρος υπαλλήλων περιπτέρων και καταστημάτων που διανυκτέρευαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια έρευνας προέκυψε ότι κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο κατηγορούμενος από κοινού με συνεργό του, κινούμενοι με μοτοσικλέτα, αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους τους, ο συνοδηγός αποβιβαζόταν από τη μοτοσικλέτα, εισερχόταν σε αυτά και με την απειλή αεροβόλου, σε βάρος των υπαλλήλων, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους.

Μεσημβρινές ώρες της 18-8-2024 ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην περιοχή του Κορυδαλλού και οδηγήθηκε στην έδρα της υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών, μεταλλικές αμπούλες αερίου, 2.147 μεταλλικά σφαιρίδια και ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων. Κατασχέθηκε επιπλέον επιχειρησιακή μοτοσικλέτα, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο αναζητήσεων τους για συμβάν ληστείας που είχε λάβει χώρα στην περιοχή του Αιγάλεω μεσημβρινές ώρες της 3-8-2024.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις