Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Μύκονο που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία

Mύκονος: Οι δράστες προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού

Οι αστυνομικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα καθώς προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία στη Μύκονο. Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδα ενώ πραγματοποιούνταν σε χώρο της οργάνωσης (incall) ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες (outcall)

Τρεις γυναίκες, θύματα εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2024 από ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

Είχε προηγηθεί κατάλληλη έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 31, 32 και 41 ετών, προέβαινε στην προαγωγή στην πορνεία γυναικών στη Μύκονο, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, για να πετύχουν τον σκοπό τους, κανόνιζαν τα ραντεβού μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου εμφανίζονταν σχετικές αγγελίες με τα στοιχεία των εκδιδόμενων γυναικών, το τηλέφωνο του «γραφείου» καθώς και το χρηματικό αντίτιμο για τις ερωτικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η χρηματική αμοιβή καθορίζονταν ανάλογα με τη διάρκεια του ραντεβού, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε χώρο της εγκληματικής ομάδας («incall» ραντεβού) ή στην οικία των πελατών ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες («outcall» ραντεβού).

Ως προς τον ρόλο καθενός από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ο 31χρονος ήταν ο υπεύθυνος – συντονιστής των ραντεβού ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούσαν ως οδηγοί.

Για τον τερματισμό της δράσης τους οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία, από τα οποία το ένα χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική ομάδα για την πραγματοποίηση incall ραντεβού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ο 31χρονος και ο 32χρονος, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο δύο γυναίκες θύματα της οργάνωσης, ενώ στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν incall ραντεβού εντοπίστηκε ακόμη μία γυναίκα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -3.015- ευρώ και -70- λιρών Βρετανίας,
  • ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ροζ κοκαΐνης,
  • -4- κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στις τρεις γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων “OUR GREECE”.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.