Η αλήθεια για την παραβατικότητα: 9 στις 10 κλοπές από Ρομά - Ζουν με επιδόματα και... ληστείες!

Οι καταυλισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον και η παραβατικότητα ανεβαίνει στο φουλ!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ και αφορά την ανθρωπογεωγραφία της παραβατικότητας, όπου πρωταγωνιστές είναι φυσικά οι Ρομά!

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2021 ήταν Ρομά. Και το ποσοστό αυτό αυξάνεται διαρκώς.

Από το 2017 έως το 2022 οι συμμορίες Ρομά που εμπλέκονται σε διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Μόνο το 2022 εξαρθρώθηκαν 342 εγκληματικές οργανώσεις με 2.549 μέλη, 3 στις 10 από αυτές να αποτελούνται αμιγώς από αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την έκθεση:

86% κλοπών και διαρρήξεων από Ρομά

342 εγκληματικές ομάδες με 2.549 μέλη

3 στις 10 συμμορίες είναι αμιγές αλλοδαποί

Αύξηση 17,5% σε κλοπές & διαρρήξεις

Αύξηση 17,4% σε ληστείες

Αύξηση 23,4% σε κλοπές τροχοφόρων

Παράνομο κέρδος 158.000.000

Ζουν από επιδόματα και... ληστείες!

Το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά δεν είναι νέο αλλά παραμένει άλυτο.

Στο στούντιο του MEGA το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, αλλά και ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, όπου αμφότεροι παραδέχτηκαν τα όσα ξέραμε: Πώς οι περιοχές όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά, στενάζουν!

Μάλιστα, ο κύριος Καλλιακμάνης ανέφερε πως η συγκεκριμένη φυλετική ομάδα ζει από τη σωρεία επιδομάτων που παίρνει από το κράτος ενώ στις εκλογές οι εκάστοτε υποψήφιοι «τους δίνουν φάκελους με 20εύρα για να τους ψηφίσουν»!

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείπετε ο ελλιπέστατος έλεγχος που γίνεται στους δικαιούχους των επιδομάτων, καθώς οι περισσότεροι Ρομά εμφανίζονται... άποροι με χλιδάτα αυτοκίνητα.

Στενάζει η Δυτική Αττική

Μενίδι, Λιόσια, Καματερό, Ζεφύρι.

Αυτές είναι λίγες από τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου οι κάτοικοι ζουν τον απόλυτο εφιάλτη καθημερινά.

Στο Μενίδι, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στις στάσεις των λεωφορείων Α10 και Β10 τοξικομανείς κατεβαίνουν ανά... ορδές με κατεύθυνση τα οικήματα των Ρομά για να προμηθευτούν τις δόσεις τους.

Στα Λιόσια και το Καματερό, οι κλοπές διαδέχονται η μια την άλλη ενώ το Ζεφύρι αποτελεί άβατο για την ΕΛ.ΑΣ. εδώ και χρόνια.

Φυσικά δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα με τους Ρομά.

Μέγαρα, Μεσολόγγι, Θεσσαλονίκη και μεγάλα αστικά κέντρα κυριολεκτικά στενάζουν ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται οι καταυλισμοί.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, με οχήματα, σπίτια, ηλικιωμένους και νεαρούς να βρίσκονται στο στόχαστρο των συμμοριών Ρομά.

Σχετικές ειδήσεις