Κερατσίνι: «Βαποράκι» νονού της νύχτας ο άνδρας που πέταξε την τσάντα με την χειροβομβίδα

Στα ίχνη των δυο ανδρών βρίσκεται η ΕΛΑΣ

Κερατσίνι: «Βαποράκι» νονού της νύχτας ο άνδρας που πέταξε την τσάντα με την χειροβομβίδα
2'

Τον άνδρα που πέταξε το τσαντάκι με τις χειροβομβίδες και το περίστροφο, έπειτα από την καταδίωξη στο Κερατσίνι, εξακολουθούν να αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του, ωστόσο ο άνδρας εξακολουθεί να κρύβεται. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί αναζητούν το πρόσωπο του οποίου η αστυνομική ταυτότητα ήταν μέσα στο τσαντάκι με τις χειροβομβίδες και το περίστροφο.

Πρόκειται για πρόσωπο γνωστό στις Αρχές, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη.

Ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον οδηγό της μηχανής, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να αξιοποιήσουν το οπτικό υλικό από την περιοχή.

«Θέμα χρόνου η σύλληψη»

«Η Αστυνομία βρίσκεται σε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους δύο επιβαίνοντες στη μηχανή», λέει στο MEGA, ο επίτιμος πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Αυτοί πέταξαν ή τους έπεσε το τσαντάκι κατά τη διάρκεια ενός προληπτικού ελέγχου. Η Αστυνομία ταυτοποίησε τον έναν από τους δύο αναβάτες, που φαίνεται ότι η ταυτότητα που υπήρχε μέσα στο τσαντάκι ανήκει σε έναν από αυτούς, ο οποίος αναζητείται. Προσπαθεί να δει η Αστυνομία αν αυτός εμπλέκεται με μπράβους της νύχτας γιατί εκεί κοντά διαμένει κάποιος ο οποίος είναι άνθρωπος της νύχτας, μήπως αυτό το υλικό πήγαιναν να το διανείμουν εκεί. Αυτό θα το δείξουν οι έρευνες. Είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί ο κάτοχος της ταυτότητας και κατόπιν να ταυτοποιηθεί και το άλλο πρόσωπο».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αναφέρει:

«Οι Αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν αν τελικά αυτά που βρίσκονταν εντός του σακιδίου θα χρησιμοποιούνταν για κάποιο χτύπημα ή αν θα πήγαιναν σε κάποιο άλλο άτομο για να χρησιμοποιηθούν και πάλι. Σημασία έχει ότι εδώ απετράπη αυτή η ενέργεια είτε θα γινόταν από τους δύο αναβάτες της μηχανής είτε από κάποιον τρίτο. Ευτυχώς δεν καταστράφηκε το υλικό, δηλαδή δεν χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε ελεγχόμενη έκρηξη, οπότε έχουμε ατόφιο το υλικό που θα μας δώσει ακόμα περισσότερο στοιχεία».

«Κατά κάποιον τρόπο έχει ταυτοποιηθεί ο ένας γιατί υπάρχει μια ταυτότητα, προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε και τον δεύτερο. Ο ένας από τους δύο έχει απασχολήσει την Αστυνομία», συμπληρώνει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή